Gerrien Anbeek

Door een Community Leadershipcursus waar met de SDG doelen en uitgangspunten van het Earth Charter werd gewerkt ben ik met het Earth Charter in aanraking gekomen. Mijn persoonlijke bijdrage richt zich bijvoorbeeld op de SDG- en Earth Charterdoelen gendergelijkheid en armoedebestrijding via mijn bestuursfunctie bij de VVAO, een vereniging voor hoger opgeleide vrouwen die zich sterk maakt voor empowerment en als commissielid Brede Welvaart VNO-NCW.
Het Earth Charter pillar III Social and Economic Justice sluit prachtig aan bij mijn persoonlijke passie voor het universeel basisinkomen, wat door digitale transformatie een hernieuwde kans krijgt voor het verminderen van mondiale ongelijkheid. Om bovenstaande redenen en de actualiteit van de klimaatcrisis, vluchtelingen(migratie)crisis en digitale transformatie als hefboom voor armoedebestrijding is het Earth Charter mijns inziens relevanter dan ooit. Het zijn belangrijke gebieden waarop ik het verschil wil maken.
Mijn hele werkzame leven speelt zich af in het internationale bedrijfsleven; als trainee bij Rabobank, global director en expat bij KPMG Consulting, associate director bij EY en interim-directeur bij global corporates. De laatste 10 jaar ben ik mij daarnaast als commissaris gaan richten op stichtingen in de goede doelen- en semipublieke sector en op social enterprises. Ik begeleid leiderschapstrajecten, digitale transformatie van HR en cultuurveranderingen bij organisaties. Bij mijn (voormalige) werkgevers en klanten spelen Sustainable Development Goals een belangrijke rol in het nemen van maatschappelijke verantwoordelijkheid. Verduurzaming is geïntegreerd in hun bedrijfsvoering en ik lever daaraan een actieve bijdrage. Mijn ondersteuning van het Earth Charter en de SDG-doelen door een inclusieve aanpak en visie op digitale transformatie en innovatie ten behoeve van Brede Welvaart maakt hier een
toekomstbestendig onderdeel van uit.

Voor meer informatie, zie de volgende websites: gerrienanbeek.com en Ga Ervoor!
Business & Board Services.

“It is more noble to give yourself completely to one individual than to labor diligently for
the salvation of the masses” – Dag Hammarskjöld