1%Club

1%Club is begonnen als een platform dat mensen met ijzersterke ideeën in staat stelt deze te realiseren en daarmee een positieve impact te maken in hun gemeenschap, stad of land –of in de wereld. Hier zijn financiële middelen voor nodig, maar ook kennis en mankracht. 1%Club heeft de expertise om projecteigenaren te helpen een succesvolle crowdfunding campagne te voeren. Zij faciliteert hierbij de administratie en zorgt ervoor dat alles online gedeeld kan worden. Inmiddels is 1%Club van een niet gouvernementele organisatie getransformeerd in een social enterprise. Dit houdt in dat 1%Club zich nu ook veel meer richt op conceptontwikkeling en het opzetten van initiatieven om een grote groep mensen te betrekken en activeren.

De Worldconnectors zijn vanaf het begin van de oprichting van 1%Club van grote waarde geweest voor het succes van het platform. Verschillende Worldconnectors hebben bijgedragen aan het rondkrijgen van de eerste financiering en anderen hebben hun naam verbonden aan het platform, waardoor 1%Club vanaf het begin interessant was voor investeerders. Tijdens de oprichting van 1%Club maar ook bij het doorontwikkelen van het platform hebben de Worldconnectors altijd een grote adviserende rol gehad.

Worldconnector Anna Chojnacka, oprichter en directeur van de 1%Club, heeft als droom om verschillende initiatieven die mede gefaciliteerd zijn door de 1%Club weer aan elkaar te verbinden tijdens crisissituaties zoals met de grote stroom vluchtelingen. Een droom die sterk overeenkomt met veel plannen die gemaakt worden binnen de Worldconnectors.

Klik hier voor meer informatie over de 1%Club.