Archief thema's

Voedsel Werkgroep

Voedsel Werkgroep
Velen zijn het erover eens dat een transformatie van het globale agro-voedsel systeem een centrale positie inneemt binnen de SDGs, en dat het doel “einde aan honger” misschien wel het...
Voedsel Werkgroep

Energie

Energie

De uitdaging is helder en klemmend. Als wij wereldwijd dezelfde hoeveelheid broeikasgassen blijven uitstoten als vandaag dan hebben we nog 12 jaar voordat we de 1.5 graden opwarming van de aarde bereiken. De tijd van klimaatsceptici is (gelukkig) voorbij. Ook het doel is glashelder, we gaan naar een ‘low carbon economy’ en uiterlijk in 2050 is de balans van uitstoot en CO2 vastlegging…

Energie

Sociaal Ondernemerschap

Sociaal Ondernemerschap

Sociaal Ondernemerschap is een relatief nieuw onderwerp in Nederland dat ontzettend leeft. Vanuit hun maatschappelijke missie bieden sociaal ondernemers een dienst of product aan met een verdienmodel en hanteren daarbij een sociale bedrijfsvoering. Winst wordt veelal geherinvesteerd in duurzaamheid en sociale verbetering in de keten. 

Sociaal Ondernemerschap

Global Labour in Crisis

Global Labour in Crisis

De werkgroep ‘Global labour in crisis’ wordt geleid door Worldconnector René Grotenhuis in samenwerking met de Worldconnectors partner Society for International Development (SID) Nederland, de vakbond CNV en The Broker, een onafhankelijk platform en online tijdschrift over mondialisering en ontwikkeling.

De werkgroep richt zich op het verkrijgen van inzicht in de kwesties achter de arbeidsmarktcrisis op nationale en internationale niveau.

Global Labour in Crisis

Europa in de wereld

Europa in de wereld

Europa is nog te onzichtbaar op het wereldtoneel. Van een wereldwijde donor van ontwikkelingshulp en een politiek en economisch relevante actor mag meer worden verwacht. Dit wordt ook gevraagd vanuit Afrika en de opkomende economieën. De Worldconnectors willen daarom de unieke waarde van het Europese project en de mogelijkheden die de EU Nederland, het Europese continent en vooral ook de wereld te bieden heeft, onder de aandacht brengen.

Europa in de wereld

Green Economy (True Price)

Green Economy (True Price)

De Worldconnectors werkgroep Green Economy heeft het True Price initiatief gestart dat inmiddels wordt ondersteund door onder andere NCDO, het Sustainable Trade Initiative (IDH), Oxfam Novib, CNV, AkzoNobel, DSM, Rabobank en FMO. True Price was in november 2012 van start gegaan.

Green Economy (True Price)