Laden Evenementen

« Alle evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Toekomstbouwplaats

19 juni - 28 juni

Meld je aan voor de toekomstbouwplaats!

Jong en oud wereldwijd maken zich zorgen over het klimaat, oorlog, vrijheid en democratie en de nabije toekomst. Ook in Nederland ervaren veel mensen stress. Bijvoorbeeld vanwege de wooncrisis en de ongelijkheid, de natuur en of we de rekeningen nog wel kunnen betalen. Dit zorgt voor combinatie van zorgen, angst, onmacht en depressieve gevoelens.

Laten we het heft in eigen hand nemen en samen gaan bouwen aan onze toekomst. Waarin wij bepalen wat belangrijk is. Waarin heel verschillende mensen (van alle kleur, culturen en achtergronden) elkaar ontmoeten, laten zien dat we verschillen kunnen overbruggen en samen tot oplossingen kunnen komen. Bouw je met ons mee?

Wij organiseren op verschillende plekken in Nederland toekomstbouwplaatsen. Daar gaan we drie uur aan de slag om samen te bouwen aan vertrouwen in elkaar en aan een toekomst waarin we allemaal willen en kunnen leven.

Dat doen we door de handen uit de mouwen te steken en die toekomst letterlijk en figuurlijk te bouwen. Het wordt een actieve bijeenkomst waarin veel in beweging wordt gezet bij jou en dankzij jou. Ja, maar… dit is toch niks voor mij?

Juist als dat je eerste gevoel is, denken wij dat je erbij moet zijn. Omdat er heel veel mensen zijn die niet hard schreeuwen en niet zoveel vinden. Mensen die niet twitteren en in talkshows aanschuiven. Mensen die te weinig gehoord worden.

Waarom deelnemen?

• Je levert een belangrijke bijdrage aan de toekomst van jezelf én die van anderen.
• Deze bouw ervaring zul je niet snel vergeten.
• Je voert gesprekken die ertoe doen met mensen die je anders niet zomaar tegenkomt.
• We laten samen zien dat het anders kan!
• De resultaten worden gepresenteerd bij de Verenigde Naties in New York

Graag wil ik jullie uitnodigen als key-listeners deel te nemen aan een van de Toekomstbouwplaatsen die al gepland staan: 0p 19 juni in het Huis van Actief Burgerschap, Neude, Utrecht, van 17-20.00 uur, of op 28 juni in het Floreshuis in Groningen, van 14.30 tot 17.00 uur.

Word ook toekomstbouwer. Meld je aan!