Doe de Deep Time Walk

De Deep Time Walk is een wandeling van 4.6 kilometer die je overal ter wereld kunt maken, alleen of met anderen.

Het liefst in een mooi stukje natuur, zodat je je even helemaal mee kan laten nemen op deze prachtige reis door de historie en wording van de Aarde zoals we haar kennen.

Het enige wat je nodig hebt, naast een paar comfortabele wandelschoenen, is een telefoon met daarop The Deep Time Walk app (gratis te downloaden), een headset (oortje), en eventueel iets om de audio te versterken als je de wandeling met een groepje loopt.  Download hier The Deep Time Walk App

De DEEP TIME WALK is een initiatief van Schumacher College en de app die jou als gids tijdens de wandeling begeleid is tot stand gekomen in samenwerking met Earth Charter Internationaal.

Het bijzondere aan deze wandeling is dat je letterlijk door de tijd loopt. Met een snelheid van ongeveer 1 miljoen jaar per meter, reis je door de 4.6 miljard jaar oude geologische tijdlijn van de Aarde heen. Dit geeft je een uniek en belichaamd perspectief op ‘deep time’ – de onvoorstelbaar lange wordingsgeschiedenis van de Aarde, waarbij onze hedendaagse notie van ‘historische tijd’ in het niet valt.

Terwijl je door de tijd loopt, biedt een gedramatiseerd, diepgaand, en met tijden humoristisch gesprek tussen een wetenschapper en een levenskunstenaar verschillende perspectieven op hoe de Aarde is gevormd. Waar de wetenschapper de geologische processen van onze Aarde en de evolutie van het leven uiteenzet, stelt de levenskunstenaar daar prangende en tot nadenken stemmende vragen bij.

Met elke stap die je zet, zet je dus een stap in de ontwikkelingsgeschiedenis van de Aarde, en kom je dichter bij het nu. Het is slechts in de laatste 20 centimeter van deze wandeling (ongeveer de laatste 200.000 jaar) dat Homo sapiens om de hoek komt kijken. Dit laat je aan den lijve ondervinden wat de menselijke plaats in dit lange, wonderlijke verhaal is. Het creëert een perspectief-wisseling, waarin opeens voeling ontstaat met die onvoorstelbaar grote context waarin al onze levens zich afspelen.

De Deep Time Walk biedt daarmee een unieke, educatieve, en mogelijk transformatieve ervaring. Een ervaring waarin je veel leert over onze gemeenschappelijke geschiedenis met al het leven, en waarin je vanuit Deep Time naar de rol, impact, en bestemming van de mensheid kan kijken.

We organiseren regelmatig een Deep Time Walk op Landgoed Zonheuvel, voor kleine groepen belangstellenden. Heb je interesse, neem dan contact met ons op.

Speel het spel – de Earth Charter Game

De Earth Charter Game is een inspirerend spel dat spelers uitdaagt om via een leuke en nieuwe interactieve manier samen te werken aan een duurzame, rechtvaardige en vreedzame wereld. Om de doelen van het spel te bereiken moeten spelers samenwerken en omgaan met wederzijdse afhankelijkheid. Men kan alleen winnen door rekening te houden met elkaar en de Aarde. Dus iedereen wint, of iedereen verliest. Tijdens verschillende situaties worden spelers uitgedaagd te reflecteren op één van de principes uit het Earth Charter document en deze te relateren aan ervaringen uit het dagelijks leven.

De Earth Charter Game is goed te gebruiken als kennismakingsspel en om een dialoog te krijgen over verschillende aspecten van duurzaamheid en je eigen betrokkenheid bij de Aarde en elkaar.

Het Earth Charter spel kan gebruikt worden als educatieve methode voor volwassenen, jongeren en kinderen (vanaf 9 jaar). De Earth Charter Game is ontwikkeld en gelanceerd in Brazilië en kan daar ook worden verkregen.

Het spel is in het Engels, Spaans en Portugees verkrijgbaar voor de aanschafprijs van € 60,-. exclusief verzendkosten.

KOPEN 
Om het spel te kopen kunt u (in het Engels!) een mail sturen naar de contactpersoon van het Instituto Harmonia Na Terra in Brazilië: Guilherme Blauth via [email protected].br 

Zie ook deze Vimeo Video.

LENEN
Het is mogelijk om het spel bij ons te lenen, met eventueel – tegen onkostenvergoeding – spelleiding door één van de leden van het Earth Charter Jongeren netwerk of het Earth Charter team. Neem hiervoor contact met ons op.

MAPTING

Deel je positieve acties voor het behalen van de SDGs en het Earth Charter op de wereldkaart

 

MAPTING is een app, speciaal ontwikkeld door het Earth Charter International jongerenprogramma, met behulp waarvan je de SDGs kan ontdekken, je positieve acties via foto’s en video’s kan delen en zichtbaar kunt maken op welke thema’s je tevens het Earth Charter tot leven brengt. MAPTING is gratis, probeer het eens uit, en deel het met anderen.

Cursussen

Earth Charter Internationaal biedt interessante verdiepende cursussen aan, volg het aanbod van het Earth Charter Education Centre in Costa Rica, zoals een cursus over ethiek en stedelijke ontwikkeling en een cursus over ethiek en duurzaamheid in het bedrijfsleven.

Actief in het onderwijs?

  • Dan is er het AardeInZicht onderwijsprogramma, voorzien van een handleiding voor docenten. Je kan gebruik maken van de kinderversie van het Earth Charter en het uitgebreide lesmateriaal voor een serie inspirerende sessies met scholieren.
  • Je kunt ook de internationale online certificate Education Course volgen, verzorgd door het Earth Charter Education Centre en secretariaat van Earth Charter Internationaal in Costa Rica.

Jongeren en leiderschap

  • Voor jongeren die leiderschap willen tonen is er het online Young Leadership Program. In een serie van 10 sessies leer je jongeren uit andere delen van de wereld kennen, zodat je je netwerk kan uitbreiden en vaardigheden en kwaliteiten leert om het Earth Charter in te zetten voor verandering gericht op duurzaamheid en toekomstige generaties.
  • Zie ook de toolkit voor jongeren.

MATERIALEN

Over het Earth Charter is veel te vinden aan informatie en documentatie, in vele talen en voor diverse doelen en doelgroepen. Zet deze materialen in bij je lessen, lezingen of bijeenkomsten.

De Nederlandse Earth Charter tekst kan je hier downloaden.

Het Earth Charter document is in 50 talen te vinden in de virtuele bibliotheek van Earth Charter Internationaal. Op die plek zijn Earth Charter brochures en flyers te vinden zijn, allerlei materialen voor het onderwijs, bedrijfsleven, lokale communities en publieksbijeenkomsten. De materialen zijn vrij te gebruiken en te dowloaden.

Voor kinderen en jongeren

Een mooie geïllustreerde kinderversie van het Handvest van de Aarde, tref je aan op de website ‘Aarde in Zicht’. Deze website biedt een compleet lesprogramma voor onderwijsgevenden die met het Earth Charter aan de slag vinden. Hier tref je het complete lespakket aan, inclusief een handleiding voor docenten.

Voor jongeren die leiderschap willen tonen geïnspireerd op het Earth Charter is deze toolkit geschreven. Je kan ook het Earth Charter Young Leadership programma online volgen. Een unieke kans om met jongeren uit andere delen van de wereld samen te werken voor een betere wereld.

Video’s en TV spots

Video’s, TV spots en interviews kan je bekijken en beluisteren op het speciale Earth Charter YouTube kanaal, zoals deze 60 seconden TV spot.

Op de homepage van deze website tref je een mooie korte film aan die je kunt gebruiken, of bekijk hierboven wat de Earth Charter Game of MAPTING te bieden heeft.

WORD VRIEND

Fijne Earth Charter Vrienden zijn er nooit genoeg. We nodigen je van harte uit te overwegen je aan het Earth Charter te verbinden, je te laten inspireren door de andere Vrienden en het Earth Charter onder de aandacht te brengen van anderen in jouw sfeer van invloed.

Lees in de Verbintenis wat we van elkaar verwachten.

Heb je interesse? Dan horen we dat graag.

BEKRACHTIG HET EARTH CHARTER

Op 10 november 2020 is Earth Charter Internationaal van start gegaan met een nieuwe campagne om het Earth Charter te bekrachtigen. Door je te committeren aan het Earth Charter, laat je zien dat je kiest voor een betere wereld. Beter in hoe we de Aarde omgaan, en met elkaar.

De COVID-19 pandemie heeft ervoor gezorgd dat we stil staan en ons ‘normale’ leven opnieuw bekijken. En belangrijker nog, het heeft ons laten zien dat het werkelijk mogelijk is om stil te staan en te veranderen. Het heeft ons laten zien dat er ruimte is voor een ‘beter normaal’, waarin we minder consumeren, meer zorgen en beter leven.

Nu we naar de toekomst kijken hebben we een mogelijkheid ons te committeren aan dit nieuwe normaal dat zich kenmerkt door meer rechtvaardigheid, duurzaamheid en vrede.

Wat zijn de belemmeringen om te komen tot respect voor de natuur, mensenrechten, economische en sociale rechtvaardigheid en een cultuur van vrede? Dit is het moment om de belemmeringen om te zetten in uitdagingen en ons te committeren aan het vinden van oplossingen. SAMEN.

Dat begint met het omarmen van de integrale visie van het Earth Charter – het resultaat van een collectieve mondiale dialoog waarin de ethische basis is gelegd voor een betere samenleving wereldwijd. Een breed gedragen basis voor persoonlijke en collectieve verandering. Om het nieuwe normaal te realiseren, zullen we ons bewustzijn moeten omzetten in actie.

We kunnen in actie komen door de Earth Charter principes toe te passen in ons dagelijks leven, in ons werk en op school. We kunnen in actie komen door bruggen te bouwen en samen te werken en lokale en internationale initiatieven te nemen. We kunnen in actie komen door anderen te inspireren, mensen in jouw sfeer van invloed om ook in actie te komen en zich ook aan het Earth Charter te committeren. We kunnen gezamenlijk in actie komen door een collectieve bekrachtiging van het Earth Charter. Heb je het Earth Charter al eerder bekrachtigd, dan nodigen we je uit dit opnieuw te doen door de verklaring van commitment te ondertekenen.

“Let ours be a time remembered for the awakening of a new reverence for life, the firm resolve to achieve sustainability, the quickening of the struggle for justice and peace, and the joyful celebration of life” (The Way Forward, Earth Charter)

Sluit je aan bij deze campagne, teken je commitment – als individu of als organisatie – en kom in actie voor een florerende Aarde.

Sluit je aan bij de mondiale beweging voor Rechtvaardigheid, Duurzaamheid en Vrede.

Ga naar deze pagina van Earth Charter International.

DONEER

Iedere financiële bijdrage aan de realisatie van onze doelstellingen zijn van harte welkom. Alle bijdragers met een bedrag boven de €15 ontvangen een mooi uitgegeven Earth Charter boekje via de post.

Stichting SBI – Earth Charter Nederland | Amersfoortseweg 98 | 3941 EP Doorn |

KvK 75406721 | RSIN 860271158

Rekeningnummer NL44TRIO0320046478

BIC: TRIONL2U

Bedrag