Jasmijn Rikmenspoel

Jasmijn heeft de bachelor Internationale Politiek voltooid en start in 2024 met de master Latijns-Amerikastudies. In 2023 was ze met veel plezier stagiaire bij de Worldconnectors, Affiliate Earth Charter.

Ze zit bij de DEAL Foundation waar ze zich inzet om ondernemerschap in de Global South te stimuleren door middel van verschillende projecten en spaarplannen. Ook is ze actief in Nederlandse politiek.  Daarnaast houdt ze van reizen en het leren kennen van andere landen, culturen en mensen.

Ze is voornamelijk geïnteresseerd in talen, bevordering van democratie, vrede & veiligheid en in de duurzame transitie.

Willem van Nieuwkerk

Willem is momenteel werkzaam als directeur-bestuurder bij het Center for International Legal Cooperation (CILC).

Professionele achtergrond

Willem is alweer 25 jaar betrokken bij internationale samenwerkingsprojecten in het publieke domein waarvan de laatste acht jaar met een focus op rechtsstatelijkheid en internationale juridische samenwerking. Hij heeft ruime ervaring opgedaan met het leiden van internationale teams en twaalf jaar in het buitenland gewoond. Hij heeft gewerkt voor de Europese Commissie, de Duitse en Franse overheid, maar zich ook ingezet voor lokale NGOs. In zijn vrije tijd is Willem voorzitter van een grote sportvereniging met een belangrijke buurtfunctie. Hierdoor staat hij naast het internationale werk ook midden in de lokale samenleving. Willem gelooft in de kracht van betrekken en verbinden, zowel internationaal als lokaal.

Persoonlijk motto

Ga uit van individuele kwaliteiten, maar we doen het samen.

Jack Cox

Professionele Achtergrond

Jack is directeur/ eigenaar van Forza Asset Management, zelfstandig vermogensbeheerder met vestigingen in Maastricht, Eindhoven en Apeldoorn. In 2018 heeft hij Econsenso opgericht met als doel het onder de aandacht brengen van de financiële kant van duurzaamheid. In 2019 is zijn boek verschenen, Vlindereconomie, van groei naar ontwikkeling. Hierin beschrijft hij de ontwikkeling van een economie die zich volgens de wetten van de natuur weet te transformeren van een rups, die nooit genoeg heeft, tot een prachtige vlinder.

Persoonlijk motto

We hebbende Aarde niet geërfd van onze ouders, wij lenen haar van onze kinderen.

Pieter Lossie

Professionele achtergrond

Pieter is student politicologie en werkzaam als beleidsadviseur bij de VO-raad, waar hij zich bezig houdt met de toekomst van het onderwijs. Daarnaast is Pieter één van de initiatiefnemers geweest van de grote scholierenstakingen in 2019 voor daadkrachtiger klimaatbeleid en is hij een jaar lang voorzitter geweest van het LAKS namens de middelbare scholieren in Nederland. Hij is onderdeel van Commissie 2100, een initiatief dat de transitie naar brede welvaart probeert te bevorderen. Tenslotte is Pieter maatschappelijk filmmaker.

Persoonlijk motto
We zijn wel afgezonderd maar niet uitgezonderd.

Koen Eising

Koen is CSR Director bij Alliander, een van de drie grote regionale netbeheerders in Nederland, opererend in het hart van de energietransitie. Voor Alliander werkte hij bij diverse adviesbureaus op het snijvlak van organisatie-ontwikkeling en duurzaamheid. Koen studeerde bestuurskunde en politicologie in Leiden en volgde de post-academische opleiding Organisatie- en Veranderkunde aan de VU. Recent voltooide hij de Leergang Filosofie van Comenius. Vanuit deze achtergrond is hij gefascineerd hoe de grote ondernemingen van vandaag ook grote besluiten durven nemen die zo hard nodig zijn. En welk leiderschap we moeten vertrouwen of wantrouwen. Koen is van mening dat publieke bedrijven een leidende rol moéten spelen in de duurzame transitie. Dit geeft hij vorm als initiatiefnemer van de coalitie Groene Netten, waarbinnen 8 infrabedrijven intensief samenwerken op klimaat, circulair, biodiversiteit en impactmeten. Hij is voorzitter van het Themacenter Waarde van Infrastructuur van Next Generation Infra. Tevens is Koen verbonden aan de Impact Economy Foundation.

Persoonlijk motto

Een duurzame wereld vraagt geen geld of techniek, maar een ander waardenstelsel

Yente Morsink

Professionele achtergrond

Yente is sinds 2020 werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier houdt zij zich hoofdzakelijk bezig met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de zomer van 2022 zal zij naar haar eerste buitenlandplaatsing gaan voor het ministerie. Yente’s academische achtergrond is juridisch. Tijdens haar master Transnational Law aan King’s College London focuste zij zich vooral op mensenrechten, meer in het specifiek vrouwenrechten en gendergelijkheid. Zij is met name geïnteresseerd in thema’s als diversiteit en inclusie.

Persoonlijk motto

Nee heb je, ja kan je krijgen.

Ralien Bekkers

Professionele achtergrond

Na twee jaar als Nederlands Jongerenvertegenwoordiger voor Duurzame Ontwikkeling naar de VN, van Rio+20 tot COP20, verhuisde Ralien Bekkers naar de Verenigde Staten voor een masteropleiding aan Yale University en om te werken aan het akkoord en de implementatiefase van de Sustainable Development Goals (SDGs), waaronder in het kantoor van de VN Secretaris-Generaal. Momenteel woont Ralien in Washington, waar ze werkt bij een internationale coalitie voor de implementatie van het Parijsakkoord: NDC Partnership (ndcpartnership.org). In 2019-2021 is Nederland co-voorzitter van deze coalitie. Ralien werkt met ontwikkelingslanden aan het versnellen van implementatie van Nationally Determined Contributions (NDCs), het mobiliseren van de nodige financiering, en het verhogen van internationale ambitie om klimaatacties te implementeren, hand in hand met de SDGs.

Persoonlijk motto 

“The greatest gift that life has to offer is the opportunity to work hard at work worth doing”
– Theodore Roosevelt

Marieke Rietbergen

Professionele achtergrond

Marieke is directeur en oprichter van Design Innovation Group (DIG). DIG is een ontwerpend strategie adviesbureau dat zich inzet om transities in organisaties en de samenleving te versnellen en te verbeteren. Het bureau zet hier creatieve intelligentie, ontwerpend denken en doen voor in. De creatieve intelligentie wordt ingezet in verbeelding, dialoogkracht, ontwerpen voor gedrag(verandering) en zorgt ervoor dat mens en technologie samenvloeien.

Marieke studeerde ergotherapie (HvA) en politicologie (UvA) en werkte eerder bij Nederland Kennisland, OMA – Office for Metropolitan Architecture en als zelfstandige voor opdrachtgevers als de topsector creatieve industrie en Droog Design.

Marieke heeft twee dochters en woont in Utrecht.

Persoonlijk motto

Elke dag een wijzere vrouw met prachtige verhalen.

Dorine van Norren

Coordinator UNESCO en mensenrechten, Ministerie van OCW (detachering vanuit het ministerie van buitenlandse zaken). Zij houdt zich hier bezig met coordinatie van de Nederlandse inbreng op werelderfgoed, immaterieel erfgoed, diversiteit van culturele expressie, handel in cultuurgoederen, erfgoed in conflict, onderwater erfgoed, diverse onderwijs terreinen zoals duurzaamheidsonderwijs, laaggeletterdheid, burgerschap en anti-radicalisering en SDG4 alsmede inbreng op wetenschap en mensenrechten (vrijheid van expressie, meningsuiting en journalistiek). Zij houdt zich tevens bezig met rapportages in het kader van mensenrechten verdragen op het terrein van onderwijs, cultuur en wetenschap.

Zij heeft een PhD in Duurzame Ontwikkelingsdoelen vanuit-niet westers perspectief (Ubuntu, Gross National Happiness en Buen Vivir) (2017).

Professionele achtergrond

Dorine van Norren heeft een master in Internationaal en Nederlands recht (1995) en promoveert op internationaal recht en ontwikkelingsstudies (2017). Zij studeerde rechten in Amsterdam en Kaapstad (Zuid Afrika) en een jaar Frans in Lyon (Frankrijk). Zij werkte als diplomaat in Sri Lanka (Colombo, 1998-2001) en Turkije (Ankara, 2001-2005) en bekleedde verschillende posities in het ministerie van buitenlandse zaken (Zuidelijk Afrika, Noord-Amerika, Europese Integratie). Zij was werkzaam voor de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV, 2009-2013), als secretaris van de Commissie Ontwikkelingssamenwerking. Zij is momenteel gedetacheerd bij het ministerie van onderwijs, cultuur en wetenschappen, als coordinator voor UNESCO. Haar proefschrift is getiteld: ‘Development as Service, a Happiness, Ubuntu and Buen Vivir interdisciplinary view of the Sustainable Development Goals’. Zij heeft verschillende opinie artikelen gepubliceerd voor OneWorld, The Broker, Atlantisch Perspectief, NRC, Trouw, De Helling en publiceerde wetenschappelijke artikelen over ontwikkelingssamenwerking. Zij geeft regelmatig lezingen over het onderwerp van haar proefschrift.

Persoonlijk motto

Out beyond ideas of wrongdoing and rightdoing there is a field. I’ll meet you there (Rumi).

Never, never, never give up (Churchill).

 

Ewald Wermuth

Ewald Wermuth is directeur van de europese think and do tank ECDPM.  ECDPM verstrekt beleidsadviezen aan overheden en andere institutionele actoren met name op het terrein van EU-Afrika relaties. ECDPM richt zich met name op het creëren van kennis voor een coherent en inclusief ontwikkelingsbeleid.

Professionele achtergrond
Eerdere functies waren directeur International & Public Affairs van IDH the Sustainable Trade Initiative en permanent vertegenwoordiger bij de VN organisaties voor voedsel en landbouw (VOW, WFB en IFAD). Daarnaast heeft Ewald Wermuth diverse beleids- en  management functies vervult bij meerdere ministeries en ambassades. Hij heeft veel ervaring met het partnerships met het bedrijfsleven opgedaan als secretaris-directeur van het productschap MVO en bij IDH.

Persoonlijk motto
Policy matters!