Jolanda Schepers

Jolanda Schepers zwerft als reizende GZ-psycholoog over de wereld op zoek naar wat ons als mens verbindt. In de kern zijn we mensen allemaal gelijk en op zoek naar hetzelfde: een gelukkig en zinvol leven. Hoe dit eruitziet is voor iedereen anders. Jolanda verbindt de kennis uit de westerse psychologie met de eeuwenoude wijsheid van inheemse en traditionele volkeren met als doel het verbeteren van de mentale gezondheid en de mentale gezondheidszorg wereldwijd.

Persoonlijk motto:

In verbinding mogen we groeien.

Lorain Drennan

In balans leven met en samenwerken met de natuur voelde voor Lorain altijd al natuurlijk aan. Als jong meisje was ze al gefascineerd door inheemse volkeren en hun onderling verbonden manier van leven. Lorain heeft diploma’s behaald in interdisciplinaire studies met een specialisatie in biodiversiteit en ecosystemen, en is gecertificeerd in duiken en yoga. Ze heeft een professionele achtergrond in (zee)behoud en gemeenschapsbetrokkenheid, in haar werk voor internationale en lokale Ngo’s aan projecten variërend van lokaal tot mondiaal niveau. Momenteel richt ze zich op natuur coaching en -educatie, en volgt ze een opleiding de Firekeeper Academy. Lorain’s missie is om mensen te helpen zich te (her)verbinden met zowel hun innerlijke natuur (hun ‘true self’; vanuit het hart) als hun uiterlijke natuur (mensen; plaatsen; leven). De waarden en principes van het Earth Charter resoneren diep met waar zij voor staat, en ze is heel blij dat initiativesn zoals het Earth Charter en World Connectors tegenwoordig bestaan.

Persoonlijke motto: “together we can create the more beautiful world our hearts know is possible”

Jamilah Sherally

Professionele achtergrond

Jamilah is Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde. Na haar specialisatie werkte ze met verscheidene internationale organisaties in Nigeria, Mali en op de Thai-Birmese grens en Lesbos. Momenteel is ze bezig met haar master International Health en daarnaast werkzaam bij de GGD, voorzitter van Stichting Groene Moslims, columnist bij het Nederlands Tijdschrift van Geneeskunde en betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten. Jamilah maakt zich druk over ongelijkheden (in de zorg) en heeft een speciale interesse in de doelgroep asielzoekers, ongedocumenteerde migranten en vluchtelingen.

Persoonlijk motto

Geef elkaar het voordeel van de twijfel.

Roos Marieke Oosting

Roos Marieke Oosting is in 2019 gepromoveerd aan de TU Delft op het gebruik en ontwerpen van medische apparatuur voor ziekenhuizen in Afrika. Haar voornaamste interesses zijn duurzaam en sociaal ondernemerschap en (medische) innovaties – met name de invloed die deze veranderingen aan de andere kant van de wereld kunnen hebben. Roos vindt het belangrijk om vanuit haar studie meer aandacht te vragen voor kleine, simpele technologieën die wij allang paraat hebben, maar die ergens anders veel verschil kunnen maken.

Professionele achtergrond
Roos heeft een Bachelor in Life Science and Technology en heeft de Master Biomedical Engineering afgerond aan de Technische Universiteit Delft. Ze is actief geweest in het studentenleven in Delft en Groningen, waar zijn ook werkzaam is geweest als mentor van studenten. Daarnaast heeft ze veel reiservaring opgedaan in Azie, India en Afrika, waar ze inzichten heeft gekregen in de kansen van leeftijdsgenoten aan de andere kant van de wereld. In 2008 en 2010 heeft Roos deelgenomen aan verschillende projecten op een middelbare school in Kigali, Rwanda en is medeoprichter van stichting Mukunzi.

Persoonlijk motto
”The best way to predict the future is to invent it” – Alan Curtis Kay

Peter Akkerman

Peter Akkerman (1993) is een van de schrijvers van het Nationaal Milieuprogramma. Hij heeft een achtergrond in diplomatie en veiligheidsvraagstukken. Na een start bij Buitenlandse Zaken, maakte hij de overstap naar duurzaamheid. Vrede en veiligheid zijn belangrijk, maar een leefbare Aarde is de randvoorwaarde.

Het aanpakken van biodiversiteitsverlies, de klimaatcrisis en milieuvervuilingen zijn de uitdagingen van onze tijd, en daar zet Peter zich vol passie voor in. Peter werkt graag met jongeren en is oprichter van de Jongerenmilieuraad, voorzitter van de stichting Bos dat van zichzelf is en bedenker van Serendicity, de app om steden te vergroenen (in ontwikkeling).

Ook is hij een van de organisatoren van het Symposium 50 jaar milieubeleid (2021) en de Nationale Milieudag 2022 – Grenzen aan de groei. Daarnaast is Peter een creatieveling met duizenden ideeën, liefhebber van het goede gesprek, groot geschiedenis fan en dierenvriend met een groot hart voor de natuur.