Samira I. Ibrahim

Professionele achtergrond

Samira I. Ibrahim houdt zich als hydroloog en theoloog voornamelijk bezig met wetenschappelijk onderzoek en zet zich via diverse projecten en organisaties in voor het bouwen aan duurzame, inclusieve en weerbare gemeenschappen. Daarnaast is zij Klimaatambassadeur voor de Toekomst en recipient van de Wubbo Ockels Nova Zembla prijs

Persoonlijk motto

Een leefbare planeet voor iedereen!

 

Annemarie van Geel

Annemarie van Geel is arabist, antropoloog en religiewetenschapper. Haar expertise ligt op het vlak van vrouwenrechten, kunst & cultuur, en religie. Als zelfstandig adviseur, trainer en spreker deelt ze graag haar kennis en passie vanuit een deskundige en scherpe, doch empathische, betrokken en nieuwsgierige blik.

Professionele achtergrond

Annemarie behaalde haar doctoraat in de religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen op haar proefschrift “‘For Women Only’: Gender Segregation, Islam and Modernity in Saudi Arabia and Kuwait”. Ze heeft een MPhil graad in Internationale Betrekkingen van de Universiteit van Cambridge en een Bachelor in Social Science van het University College Utrecht. Ze woonde en werkte ze in Saoedi-Arabië, Koeweit, Jemen, Syrië, Palestina en Egypte. Ze spreekt Arabisch. In 2020 verscheen haar boek “Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens”, een boek met verhalen van Saoedische vrouwen over alle facetten van hun levens, hun dromen en puzzels. Tegelijkertijd krijgt de lezer op toegankelijke wijze een flinke portie kennis mee over het land, haar maatschappij, cultuur, religie en politiek (uitgeverij Prometheus). Annemarie is Lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum van Oudheden en Ariane de Rothschild Fellow in cross-cultural and inter-religious leadership & dialogue.

Persoonlijk motto

Let curiosity be your compass

Website

Awraham Soetendorp

Awraham Soetendorp is via de Jacob Soetendorp Institute for Human Values actief als publieke figuur op het gebied van positieve verandering en vredesopbouw. Daarnaast is hij secretaris van de Stichting Prinsjesdagviering.

Professionele achtergrond
Awraham Soetendorp is voormalig rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeenschap van Den Haag en rabbijn van de Unie van Nederlands Hervormde Joodse Gemeenschappen.  Als religieuze leider was hij deelnemer aan het World Economic Forum en diverse andere internationale conferenties over de hele wereld. In 2001 werd hij verkozen tot president van de Europese Regio van de World Union for Progressive Judaism. Hij werd ook benoemd als lid van de Earth Charter Commissie in 2000. In 1998 heeft hij de Hope Foundation for Children for Universal Education opgericht.