Erik Thijs Wedershoven

Erik Thijs Wedershoven is Senior Manager in het EY in het long term value team. In zijn werk richt hij zich vooral op strategie (operationaliseren) en het meten en managen van maatschappelijke impact. Een voorbeeld hiervan is een analyse die hij, tezamen met een team van de Volvo Group, uitvoerde over de maatschappelijke kosten en baten van elektrisch openbaar vervoer.

Professionele achtergrond
Voor zijn loopbaan bij EY heeft hij bij KPMG en NCDO gewerkt ook was hij jongerenvertegenwoordiger naar de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Erik Thijs is ook voorzitter geweest van de Vereniging Worldconnectors. Hiervoor was hij onder meer lid van de Nederlandse regeringsdelegatie naar de VN Millenniumtop 2005, Algemene Vergadering van de VN in 2004 en 2005, en de VN Commissie voor Duurzame Ontwikkeling in 2006.

Hij heeft economie en politicologie gestudeerd aan de Universiteit van Maastricht en UC Berkeley. In 2011 heeft hij een duale Master of Public Administration (MPA) behaald aan Sciences Po Paris en London School of Economics and Political Science (LSE).

Erik Thijs is half Frans en is actief judoka in zijn vrije tijd.