Wim Oolbekkink

De natuur is veel meer dan een metafoor voor samenwerking. Natuur is samenwerking, balans en evenwicht. Daar voel ik me thuis.

Het Earth Charter kwam langzaam maar zeker mijn leven binnen. Het begon in 2018 toen ik voor het eerst de Earth Charter viering op landgoed Zonheuvel bijwoonde.  Ik herinner me het verhaal over drinkable rivers van Li-Ann Phoa. Opgegroeid in de waterrijke kop van Overijssel hield ik m’n mond altijd stijf dicht tijdens het zwemmen in rivieren en meren.  Het idee dat je het water als het ware door je heen kunt laten stromen was een openbaring voor me. En versterkte het verlangen me in te zetten voor een betere aarde (en om eens in een drinkable river te zwemmen). Het landgoed waar ik programmamanager ben is een dankbare oefenplek om dat verlangen om te zetten in concrete acties. Het varieert van bomenplanten, oesterzwammen kweken tot trainingsprogrammas duurzaam ondernemen, Toen Earth Charter in 2019 een nieuwe organisatievorm kreeg was het voor mij niet ingewikkeld om daar meer bij betrokken te raken. Inmiddels zit ik er tot over m’n oren in en breng ik waar ik kan het Earth Charter in verband met m’n werkzaamheden voor SDG House network en activiteiten die ik samen met campuspartners op het landgoed ontwikkel.

Ik maak met veel plezier deel uit van het Earth Charter Nederland team. ben programmamanager van de Campus op Landgoed Zonheuvel, en aanjager van SDGhouse Utrechtse heuvel. Campus Landgoed Zonheuvel is tevens de thuisbasis voor Stichting SBI – Earth Charter Nederland.