Alide Roerink

Wij zijn tegelijkertijd burgers van verschillende naties en van één wereld waarin het locale en mondiale met elkaar zijn verbonden. Iedereen deelt de verantwoordelijkheid voor het huidige en toekomstige welzijn van de menselijke familie en de grotere levende wereld.(uit de Earth Charter Preambule – Universele verantwoordelijkheid)

“Earth Charter spreekt me aan omdat het me helpt stil te staan bij wat werkelijk telt. Het geeft me ook moed en vertrouwen omdat het wereldwijde gesprek overeenstemming heeft opgeleverd over gedeelde waarden en gemeenschappelijke doelen. Ik voel me een bevoorrecht mens deel uit te mogen maken van het mondiale Earth Charter Initiatief, als lid van de Council. Tegelijkertijd streef ik ernaar in mijn eigen directe omgeving het Earth Charter ‘voor te leven’. In Nederland door me in te zetten voor het Earth Charter Fonds en de Vrienden. Met voldoening vervul ik de rol van projectleider van het Lab voor Toekomstige Generaties. En in mijn directe levenssfeer als levensgezel, moeder, medebewoner en ‘family farmer’.”

Lees de volledige tekst van Alide hier. Lees haar blogs over klimaatgerechtigheid en over het Earth Charter en de SDGs/Global Goals. En hier vind je een mooie dialoog over het Earth Charter, tussen Alide en haar dochter Ayla.

ARoerink

– Alide Roerink, Council member Earth Charter International, netwerkcoördinator Earth Charter Nederland en Earth Charter Vrienden, mede-oprichter Worldconnectors.

 

What do you want to do ?

New mail