Hoe het Earth Charter zich manifesteert

Laten we weer wat meer navigeren op de sterren en niet alleen op de lichten van passerende schepen. De prestatie indicatoren van onze economie zijn toe aan een reset.  Winst is pas winst als ook aarde & mensheid winnen. Duurzaamheid blijft modieus geneuzel zolang we onze winstdefinitie niet drastisch uitbreiden.  Aan de vooravond van belangrijke keerpunten in onze samenleving is leiderschap gevraagd dat het lef heeft zich te laten inspireren door de krachten die integreren in plaats van fragmenteren.

soil

Transparante informatie over voeding met QR codes

Met Nature & More vertegenwoordigen wij vanuit onze biologische groente- en fruitgroothandel , de  belangrijke ‘duurzaamheid = transparantie’ waarden uit het Earth Charter. Nature & More voorziet Eosta’s duurzame landbouwprojecten en producten wereldwijd van een gezicht in de markt. Product specifieke Nature & More QR codes geven de consument toegang tot het unieke verhaal van de producent en zijn maatschappelijke impact. Nature & More maakt voedingsketens transparant en ‘empowert’ zo producenten wereldwijd om ook hun ecologische en sociale prestaties te kunnen verzilveren, in plaats van deze verloren te zien gaan in de anonimiteit van de markt.

The Soil is the Limit – Organic is a Soilution – Let’s become Soilmates. 

Mijn wens voor 2015 lijkt uit te komen. Het is namelijk  het jaar van UN Year of Soils.

Samen met Earth Charter, FAO en vele NGO’s zullen Eosta, Nature & More in Juni 2015 het internationale congres Celebrating Soil organiseren met als hoogtepunt een Soil-Manifest dat naadloos aansluit bij het handvest van de aarde. Wordt ook een Soilmate!

-Volkert Engelsman