Jan van de Venis verwelkomt Global Pact for the Environment

Jan van de Venis over The Global Pact for The Environment: Wat een prachtig initiatief is dit!

Via onze internationale Earth Charter vriend, Prof. Nicholas Robinson, bereikte ons het concept voor The Global Pact for The Environment. Een prachtige tekst, waarvan het de bedoeling is dat deze in september in de VN Algemene Vergadering wordt besproken. De Franse president Macron legt het voor en mocht hij erin slagen, dan zal dit een enorme stap betekenen voor het erkennen en integreren van juist die principes, beginselen en rechten, die wij en onze planeet zo hard nodig hebben.

Het mensenrecht op een gezond leefmilieu, integratie van duurzame ontwikkeling, de rechten van toekomstige generaties, voorzorgsbeginsel, de vervuiler betaalt, etc., een hele lijst van deze met elkaar verbonden, inmiddels veelal apart erkende en broodnodige principes worden dan eindelijk bij elkaar en op het allerhoogste niveau erkend.

Het moge duidelijk zijn dat ik als Earth Charter Vriend, mens, mensenrechten en duurzaamheid specialist, vader en waarnemend Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties een vreugde sprong maakte toen ik The Global Pact for The Environment las. Graag deel ik dit met jullie!

Mocht er een mogelijkheid zijn voor organisaties om dit te steunen (endorsen), dan zullen we dit hier zeker nader aanvullen. Geniet van de tekst!