Lorain Drennan

Living in balance with- and working together with- all of nature always felt natural to Lorain. As a young girl she was already fascinated by indigenous peoples and their interconnected way of life. Lorain holds degrees in interdisciplinary studies specialised in biodiversity and ecosystems, and is certified in diving and yoga. She has a professional background in (marine) conservation and community engagement, working for international- and local-NGOs on projects, ranging from local to global scale. Currently her focus is on nature-coaching and -education, as well as being in training at the Firekeeper Academy. Lorain’s mission is to help people to (re)connect to both their inner-nature (‘true self’; heart-centred) and their outer-nature (people, places; all of life). The values and principles of Earth Charter deeply resonate with what she stands for and she is simply very happy that initiatives such as Earth Charter and World Connectors exist nowadays.

Persoonlijk motto: “together we can create the more beautiful world our hearts know is possible”

Caroline Lubbers

Professionele achtergrond

Waarop lopen onze systemen vast en hoe kunnen we ze verbeteren? Caroline’s fascinatie hierover ontstond vroeg. Tijdens haar werk voor de “think-tank” LEAP2020 heeft ze veel geleerd over de systeemveranderingen en vooral: hoe kunnen wij daar vanuit Europa aan bij dragen? Ze raakte geïnspireerd door het systeem denken en de potentie van de toekomst. Inmiddels heeft ze deze focus in haar dagelijkse werk in de verduurzaming van de cacao keten. De uitdagingen zijn onder andere ontbossing, kinderarbeid en leefbaar inkomen voor boeren. Daarnaast is Caroline actief bezig met “gender equality” en heeft een netwerk opgericht van vrouwen in cacao.

Persoonlijk motto

Alles is mogelijk

Marcel Beukeboom

Professionele achtergrond 

Marcel Beukeboom is als diplomaat altijd op zoek naar het gemeenschappelijk belang, waarbij zijn kompas staat afgesteld op de meest duurzame oplossing. Hij probeert altijd uit te zoomen en de lange termijn voor ogen te houden. Als klimaatgezant was hij het Nederlandse boegbeeld in internationale klimaatonderhandelingen, en hielp hij ‘Parijs’ vertalen naar lokale actie. Nu doet hij hetzelfde als Nederlands ambassadeur bij de voedsel- en landbouworganisaties van de Verenigde Naties in Rome. Daarbij kunnen jongeren altijd op zijn steun en aandacht rekenen. Net als zijn fiets trouwens.

Persoonlijk motto

Iedereen is klimaatdiplomaat

Miranda Willems

Professionele achtergrond
Miranda Willems is zelfstandig maatschappelijk ondernemer en projectleider in het Lab Toekomstige Generaties en het Ministerie van de Toekomst. Zij verbindt zich in maatschappelijke bewegingen waarin Toekomstdenken voor de generaties na ons centraal staat. Haar achtergrond is leiderschap in duurzaamheid en sociale innovatie. In haar professie als Social Innovator richt zij zich op het belang, de stem en rechten van de generaties na ons.

 

Persoonlijk motto

Niets mooier dan samen goede voorouders zijn

 

Nina de Kreij

Professionele achtergrond

Nina is geboren in Duitsland, heeft gestudeerd in Engeland en woont nu met haar man en drie kinderen in Nederland. Na het afronden van haar PhD in Klassieke Talen in Oxford werkte Nina als universitair onderzoeker. Om vervolgens de academische wereld te verruilen voor executive search. Vanuit executive search wil zij een bijdrage leveren aan een wereld waarin duurzaamheid en gelijkwaardigheid een centrale rol spelen. Diversiteit is belangrijk voor duurzaam leiderschap. Het is mooi om mensen te selecteren die echt impact maken binnen een organisatie.

Persoonlijk motto

Keep calm and carry on.

Annette Nobuntu Mul

Professionele achtergrond

Annette Nobuntu Mul is de oprichtster van Ubuntu Society, Voorzitter Stichting Ubuntu Nederland en Hoofdopleider van de opleidingen ‘Ubuntu, Leiderschap en Burgerschap én de online Ubuntu MOOC, samen bouwen aan een rechtvaardige, inclusieve en duurzame wereld, aan de Internationale School voor Wijsbegeerte. Daarnaast is zij columniste voor The Optimist NL, Ambassadeur MaatschapWij en lid comité van aanbeveling Forum Levenslang. In 2018 verscheen haar boek ‘Opsoek naar Ubuntu’ en sindsdien geeft zij vele lezingen om op interactieve wijze gezamenlijk te onderzoeken wat de essentie van Ubuntu, I am because we are and we are because the planet is, concreet voor ons als wereldburger kan betekenen in werk en leven. Annette ontving in 2017 The African Recognition Award.

Persoonlijk motto

If you want to go fast go alone, if you want to go far go together.

Marga Boneschansker

Professionele achtergrond

Marga is het grootste deel van haar werkzame leven actief geweest als consultant en HR director in het (corporate) bedrijfsleven en heeft een juridische achtergrond. Sinds 2017 is Marga actief voor het Lab Toekomstige Generaties, begonnen als werkgroep van de Worldconnectors en nu een zelfstandige stichting.

Persoonlijk motto

“Een veilig leven in een schone omgeving, waar iedereen er helemaal bij hoort en zich ook ergens thuis kan voelen. Dat gun ik de mensen nu en alle generaties na ons.”

Henriette Keijzers

Professionele achtergrond

Henriette Keijzers is eind 2020 in Amsterdam neergestreken na 31 jaar voor de Verenigde Naties gewerkt te hebben. Na vijf veldplaatsingen voor het VN ontwikkelingsprogramma (in Ghana, Malawi, Nigeria, Guinea-Bissau en Burkina-Faso) heeft ze in de tweede helft van haar VN carrière in New York leidinggevende functies bekleed bij het UN Capital Development Fund en het UN Multi-Partner Trust Fund Office. Daarnaast heeft ze veel VN-brede coordinatie activiteiten geleid in de context van de hervormingen. Een van haar passies is het analyseren (en verbeteren) van de financiele en human resources data van het VN-systeem, iets waaraan ze nu werkt als senior advisor voor de VN en diverse NGOs.

Persoonlijk motto

Grounded, balanced, focused, anticipating the seasons, inspiring others

Ruth van Dijken

Professionele achtergrond

Ruth van Dijken is als ondernemer werkzaam als conceptontwikkelaar, strateeg en change-maker. Zij creëert onder andere eco-centrische leefomgevingen voor mens, plant & dier in het vastgoed en de openbare ruimte. Zij richt zich daarin op het belang van meervoudige waardecreatie waarin de natuur, alle bewoners op deze planeet dus, als gelijkwaardige partner wordt gezien. Bewustwording, wederkerigheid, aandacht voor het geheel, het op een positieve manier delen van de boodschap, de nieuwe economie en de shift van ego naar eco is haar missie. Met projecten als The Green Mile Amsterdam geeft zij hieraan vorm.

Persoonlijk motto

Zorg goed voor moeder aarde, dan zorgt zij ook goed voor jou. Heb respect voor al het leven op aarde, en be the change you want to see.

Samira I. Ibrahim

Professionele achtergrond

Samira I. Ibrahim houdt zich als hydroloog en theoloog voornamelijk bezig met wetenschappelijk onderzoek en zet zich via diverse projecten en organisaties in voor het bouwen aan duurzame, inclusieve en weerbare gemeenschappen. Daarnaast is zij Klimaatambassadeur voor de Toekomst en recipient van de Wubbo Ockels Nova Zembla prijs

Persoonlijk motto

Een leefbare planeet voor iedereen!