Geerte Rietveld

Professionele achtergrond

Geerte heeft Internationale Humanitaire Actie gestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen. Deze master heeft ze afgerond met een onderzoek over de impact van media op de verdwijning van alleenstaande vluchtelingen kinderen uit Nederlandse AZC’s. Gedurende dit onderzoek kwam ze erachter dat ze zich in wou zetten voor een meer humane en correcte beeldvorming van slachtoffers van humanitaire rampen. In haar volgende master, Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie aan de Universiteit Leiden, heeft ze er dus voor gekozen om zich te specialiseren in visuele etnografie. In Juni 2021 rondde ze deze studie af met een documentaire en scriptie over de clash tussen het nomadisch bestaan van transport medewerkers en de normalisatie van een sedentair bestaan in huidige kapitalistische samenlevingen. Voor dit onderzoek keek ze specifiek naar het leven in de binnenvaart en kwam zo op het concept Transport Nomadisme. Sinds september 2021 loopt Geerte stage bij de communicatieafdeling van de Stichting van Artsen Zonder Grenzen in Parijs.

Persoonlijk motto

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. – Pippi Langkous

Jack Cox

Professionele Achtergrond

Jack is directeur/ eigenaar van Forza Asset Management, zelfstandig vermogensbeheerder met vestigingen in Maastricht, Eindhoven en Apeldoorn. In 2018 heeft hij Econsenso opgericht met als doel het onder de aandacht brengen van de financiële kant van duurzaamheid. In 2019 is zijn boek verschenen, Vlindereconomie, van groei naar ontwikkeling. Hierin beschrijft hij de ontwikkeling van een economie die zich volgens de wetten van de natuur weet te transformeren van een rups, die nooit genoeg heeft, tot een prachtige vlinder.

Persoonlijk motto

We hebbende Aarde niet geërfd van onze ouders, wij lenen haar van onze kinderen.

Rindert de Groot

Rindert de Groot is directeur van het bedrijf Empowerplant, dat gespecialiseerd is in concepten rond kennis en educatie, storytelling en debatten. Hij is als lid van het eerste uur al sinds de oprichting betrokken bij de Worldconnectors. Ook is hij onderzoeker bij Studio Zeitgeist.

Onderwerpen die Rindert na aan het hart liggen zijn de kennismaatschappij, duurzame cultuur en mondiale verandering. Vanuit de overtuiging dat mensen hun hele leven kennis opdoen, binnen en buiten de muren van scholen en organisaties, ontwikkelt Rindert de Groot innovatieve concepten om dat te versterken. Dat doet hij bijvoorbeeld door een leerzame dialoog tussen burger en beleid op gang te brengen en internationale besluitvorming na te bootsen voor divers publiek.

Rindert de Groot was jongerenvertegenwoordiger naar de VN en richtte UNISCA op, de United Nations International Student Conference of Amsterdam, een academische simulatie van de Verenigde Naties die nog altijd door de Universiteit van Amsterdam wordt gehouden. Rindert is nog altijd internationaal actief en werkt vanuit een groot netwerk.

Persoonlijk motto
Don’t go for far-fetched ideals, but set yourself ambitious goals and change them along the way.