Marcel Beukeboom

Professionele achtergrond 

Marcel Beukeboom is als diplomaat altijd op zoek naar het gemeenschappelijk belang, waarbij zijn kompas staat afgesteld op de meest duurzame oplossing. Hij probeert altijd uit te zoomen en de lange termijn voor ogen te houden. Als klimaatgezant was hij het Nederlandse boegbeeld in internationale klimaatonderhandelingen, en hielp hij ‘Parijs’ vertalen naar lokale actie. Nu doet hij hetzelfde als Nederlands ambassadeur bij de voedsel- en landbouworganisaties van de Verenigde Naties in Rome. Daarbij kunnen jongeren altijd op zijn steun en aandacht rekenen. Net als zijn fiets trouwens.

Persoonlijk motto

Iedereen is klimaatdiplomaat

Ruth van Dijken

Professionele achtergrond

Ruth van Dijken is als ondernemer werkzaam als conceptontwikkelaar, strateeg en change-maker. Zij creëert onder andere eco-centrische leefomgevingen voor mens, plant & dier in het vastgoed en de openbare ruimte. Zij richt zich daarin op het belang van meervoudige waardecreatie waarin de natuur, alle bewoners op deze planeet dus, als gelijkwaardige partner wordt gezien. Bewustwording, wederkerigheid, aandacht voor het geheel, het op een positieve manier delen van de boodschap, de nieuwe economie en de shift van ego naar eco is haar missie. Met projecten als The Green Mile Amsterdam geeft zij hieraan vorm.

Persoonlijk motto

Zorg goed voor moeder aarde, dan zorgt zij ook goed voor jou. Heb respect voor al het leven op aarde, en be the change you want to see.

Laura de Vries

Professionele achtergrond

Laura de Vries zet zich in voor een leefbare toekomst op basis van brede welvaart. Dat doet ze door zich onder andere in te zetten voor een toekomstbestendige, versnelde en inclusieve klimaattransitie. Primair als vicevoorzitter en bestuurslid public affairs bij de Jonge Klimaatbeweging. Daar vertegenwoordigd ze de stem van meer dan een miljoen jongeren bij de overheid en politiek. Verder heeft Laura lokaal een rol in het klimaatdebat als Klimaatburgemeester en internationaal als European Climate Pact Ambassador. Ze vindt het belangrijk om zowel lokaal, nationaal als internationaal actief te zijn om de koppeling daartussen goed te kunnen maken. Laura is verder in het dagelijks leven werkzaam als consultant public affairs, duurzaamheid en energietransitie.

 

Persoonlijk motto

It always seems impossible until it is done.

 

Annet de Raadt

Professionele achtergrond

Annet is een enthousiaste ontwikkelingssocioloog, coach, beleidsadviseur en lokaal politicus. Ze heeft bij verschillende gemeentelijke, nationale overheden en maatschappelijke organisaties gewerkt, met als zwaartepunten de ontwikkelingssamenwerking en het sociale domein.  De kernkwaliteit van Annet die in al deze functies terugkeert is (voorwaarden voor) verbinding organiseren en stimuleren (bijvoorbeeld afstanden overbruggen, toegang organiseren, barrières wegnemen). Annet zet zich daarvoor in bij de Worldconnectors.

Persoonlijk motto

Nee heb je, Ja kun je krijgen!

Peter Akkerman

Professionele achtergrond

Peter Akkerman (1993) is een van de schrijvers van het Nationaal MilieuProgramma (NMP). Hij heeft een achtergrond in diplomatie en veiligheidsvraagstukken. Na een start bij Buitenlandse Zaken, maakte hij de overstap naar duurzaamheid. Vrede en veiligheid zijn belangrijk, maar een leefbare Aarde is de randvoorwaarde. Het aanpakken van biodiversiteitsverlies, de klimaatcrisis en milieuvervuilingen zijn de uitdagingen van onze tijd, en daar zet Peter zich vol passie voor in. Peter werkt graag met jongeren en is oprichter van de Jongerenmilieuraad, voorzitter van de stichting Bos dat van zichzelf is en bedenker van Serendicity, de app om steden te vergroenen (in ontwikkeling). Ook is hij een van de organisatoren van het Symposium 50 jaar milieubeleid (2021), de Nationale Milieudag 2022 – Grenzen aan de groei – en de Nationale Milieudag 2023 over planeetrechtvaardigheid. Daarnaast is Peter een creatieveling met duizenden ideeën, liefhebber van het goede gesprek, netwerker, groot geschiedenis fan en dierenvriend met een groot hart voor de natuur.

Persoonlijk motto

Wie niet waagt, wie niet wint.

Mark Schneiders

Sinds mei 2014 is Mark Schneiders directeur van het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT), een kennisinstituut op het gebied van internationale (ontwikkelings)samenwerking. Daarnaast is hij voorzitter van de commissie Board Credit van de bank BancABC en bestuurslid bij CEPD, Corporation of European Pharmaceutical Distributors.

Professionele achtergrond
Mark Schneiders heeft een achtergrond als bankier, in rechten en management. In zijn tijd bij de ING heeft hij verschillende functies in het internationale bankleven bekleed. Daarnaast is Mark al tijden bezig met het opzetten van een pan-Afrikaanse bank.

Persoonlijk motto
Qua patet orbis