Sarah Olij

Sarah heeft een bachelor in International Relations and Organizations en een Master in Public Management and Leadership. In 2024 start ze aan de master Crisis and Security Management: Governing Crises aan de Universiteit Leiden. In 2023 heeft ze ervaring opgedaan bij Worldconnectors, affiliate Earth Charter in haar functie als stagiaire.

Haar interessegebied ligt bij de SDG-sector, zoals blijkt uit haar eerdere functie bij het SDG House Amsterdam waar ze werkte aan de bevordering van SDG 17 Partnership for the Goals. Daarnaast heeft Sarah deelgenomen aan de eerste editie van het SDG Traineeship, waar ze een training  heeft ontwikkeld voor ondernemingsraden om inclusiviteit en diversiteit te bevorden, in opdracht van de Wissemagroup.

Jasmijn Rikmenspoel

Jasmijn heeft de bachelor Internationale Politiek voltooid en start in 2024 met de master Latijns-Amerikastudies. In 2023 was ze met veel plezier stagiaire bij de Worldconnectors, Affiliate Earth Charter.

Ze zit bij de DEAL Foundation waar ze zich inzet om ondernemerschap in de Global South te stimuleren door middel van verschillende projecten en spaarplannen. Ook is ze actief in Nederlandse politiek.  Daarnaast houdt ze van reizen en het leren kennen van andere landen, culturen en mensen.

Ze is voornamelijk geïnteresseerd in talen, bevordering van democratie, vrede & veiligheid en in de duurzame transitie.

Anniek van der Krogt

Ik heb een grondig begrip van duurzame ontwikkeling ontwikkeld tijdens mijn academische reis in Innovation and Business Analytics Management. Mijn ervaring in accountmanagement en business development in de energie- en FMCG-sectoren heeft me praktische inzichten gegeven in de uitdagingen en kansen binnen het domein van duurzame ontwikkeling. Ik ben betrokken geweest bij projecten die me in staat hebben gesteld samen te werken met experts, gemeenschapsleiders en beleidsmakers, waardoor mijn communicatie-, onderhandelings- en leiderschapsvaardigheden zijn verfijnd. Ik kijk uit naar de mogelijkheid om het platform van Worldconnectors te benutten om de impact van initiatieven die aansluiten bij de visie en principes van het Earth Charter te vergroten.

Persoonlijk motto:

Negatief omzetten in positief

Riemer Brandsma

Professionele achtergrond

Riemer Brandsma begon in 2019 bij MM-United Nations waar hij als eerst als afgevaardigde meedeed aan de internationale conferenties, maar later plaats nam in de raad van advies en het organisatie team van de internationale conferenties. Daarnaast bij Montessori Europe als conferentie leider en organisator van de jaarlijkse Europese jongeren conferentie van Montessori Europe. In 2021/2022 was Riemer de klimaatburgemeester van de Gemeente Wageningen en heeft hij als SDG voice bij SDG Nederland een extra geluid laten horen voor internationale samenwerking op het gebied van deze doelen.

 

Persoonlijk motto

Hou vertrouwen en geef nooit op, we zijn niet alleen.

 

Jessica den Outer

Professionele achtergrond

Jessica heeft een achtergrond in milieurecht en zet zich sinds 2017 met hart en ziel in voor de Rechten voor de Natuur-beweging en de belangen van al het soort leven.

Persoonlijk motto

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Laura de Vries

Professionele achtergrond

Laura de Vries zet zich in voor een leefbare toekomst op basis van brede welvaart. Dat doet ze door zich onder andere in te zetten voor een toekomstbestendige, versnelde en inclusieve klimaattransitie. Primair als vicevoorzitter en bestuurslid public affairs bij de Jonge Klimaatbeweging. Daar vertegenwoordigd ze de stem van meer dan een miljoen jongeren bij de overheid en politiek. Verder heeft Laura lokaal een rol in het klimaatdebat als Klimaatburgemeester en internationaal als European Climate Pact Ambassador. Ze vindt het belangrijk om zowel lokaal, nationaal als internationaal actief te zijn om de koppeling daartussen goed te kunnen maken. Laura is verder in het dagelijks leven werkzaam als consultant public affairs, duurzaamheid en energietransitie.

 

Persoonlijk motto

It always seems impossible until it is done.

Geerte Rietveld

Professionele achtergrond

Ik heb een passie voor het vastleggen van de menselijke ervaring en laat graag zien hoe divers en toch ongelooflijk universeel deze is. Ik merk de kleine dingen op die ervoor zorgen dat foto’s en films verhalen kunnen vertellen. Ik heb voor Artsen zonder Grenzen en het Internationale Comité van het Rode Kruis gewerkt, voor wie ik audiovisuele inhoud heb gemaakt en gemonteerd. Ik geloof dat visuele communicatie essentieel is voor humanitaire missies, omdat ze de macht hebben om zaken recht te zetten, het bewustzijn en de stemmen te vergroten, fondsen te verstrekken en de door oorlog en rampen getroffen bevolkingsgroepen controle te geven over hun eigen verhaal en levens. In juni 2021 studeerde ik af van mijn MA in Culturele Antropologie met een documentairefilm en fotografietentoonstelling over de Transport Nomad. Ik onderzocht de botsing tussen het nomadische bestaan van transportarbeiders en de normalisering van een sedentaire levensstijl in de huidige kapitalistische samenlevingen. De foto’s en film van dat project zijn beschikbaar op deze website, hier. Ik heb ook een MSc in International Humanitarian Action. Ik hou van reizen, wandelen en hardlopen. In 2023 heb ik de Camino de Compostela tot Santiago gelopen en heb ik leren duiken.

Persoonlijk motto

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. – Pippi Langkous

Aniek Moonen

Professionele achtergrond

Aniek Moonen is sinds oktober 2021 voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigt Moonen meer dan 100.000 Nederlandse jongeren in het klimaatdebat.

Persoonlijk motto

“Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”- Pippi Langkous

Werner Schouten

Professionele achtergrond

Werner Schouten was tot oktober 2021 voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging. Als voorzitter van de Jonge Klimaatbeweging vertegenwoordigde hij de stem van meer dan 100.000 jongeren, studenten en young professionals op het gebied van klimaatbeleid in de politiek en het bedrijfsleven. Werner grijpt de verduurzaming aan als kans om bruggen te bouwen, over sociale scheidslijnen heen én tussen generaties om gezamenlijk toe te werken naar een bloeiende toekomst met harmonie tussen mens, milieu en welvaart. Daarnaast helpt hij, als eigenaar van startup Carbon Clarity, organisaties bij de verduurzaming van de bedrijfsvoering.

Persoonlijk motto

Nothing in life is to be feared, it is only to be understood.

Pieter Lossie

Professionele achtergrond

Pieter is student politicologie en werkzaam als beleidsadviseur bij de VO-raad, waar hij zich bezig houdt met de toekomst van het onderwijs. Daarnaast is Pieter één van de initiatiefnemers geweest van de grote scholierenstakingen in 2019 voor daadkrachtiger klimaatbeleid en is hij een jaar lang voorzitter geweest van het LAKS namens de middelbare scholieren in Nederland. Hij is onderdeel van Commissie 2100, een initiatief dat de transitie naar brede welvaart probeert te bevorderen. Tenslotte is Pieter maatschappelijk filmmaker.

Persoonlijk motto
We zijn wel afgezonderd maar niet uitgezonderd.