Welkom bij de Viering van Earth Charter Day 2022 – Round Table Intergenerational Justice

Tijden: 16.30 –  21.30 uur

Locatie: Landgoed Zonheuvel in Doorn

Welkom aan alle geïnteresseerden met je aanmelding via deze link (€25,- jongeren; €50,- leden; €60,-; relaties)

Op 29 juni vieren we wereldwijd dat het Earth Charter werd gelanceerd, dit jaar alweer 22 jaar geleden. We vieren deze historische dag op Landgoed Zonheuvel in Doorn met een bijzondere Round Table waarbij alle leden en relaties van harte welkom zijn.

In samenwerking met het Lab Toekomstige Generaties bieden we als Worldconnectors, Affiliate van Earth Charter International een afwisselend programma, met o.a. (h)eerlijk Future Proof Food – bedacht en begeleid door Natascha Kooiman (Smaackmakers), een muzikaal optreden van Ayla’s Castle  en Intergenerational Justice ‘Talks’ met aansprekende bijdragen, zie verderop.

De viering van Earth Charter Day 2022 is een goede gelegenheid om bij goed weer geheel buiten in de natuur mensen te ontmoeten, je te verdiepen en nieuwe inspiratie op te doen.

Je bent v.a. 16.00 uur welkom voor ontvangst en een bijzondere verbinding met de Aarde. Het programma gaat van start om 16.30 uur met het welkomstwoord en een toast op 22 jaar Earth Charter door Kathleen Ferrier (voorzitter Worldconnectors, Affiliate van Earth Charter International). Paul Lubbers (bestuurslid Earth Charter International) laat ons kennismaken met het recente werk en de inzet van Earth Charter International, o.a. vanuit het secretariaat in Costa Rica.

Je maakt ook kennis met vertegenwoordigers van zes andere Earth Charter Affiliates uit Europa (Duitsland, Portugal, Spanje, Roemenië, Bulgarije en Zweden). Zij zullen meerdere dagen in Nederland zijn voor de NEEDS training die van 28 juni t/m 1 juli op Landgoed Zonheuvel plaatsvindt. Hoe inspireren we elkaar in onze inzet voor mondiale duurzaamheid? Een mooi voorbeeld zijn de verhalen die onze Earth Charter Vrienden uit Spanje inbrengen, neem vast een kijkje op de website van de Earth Stories Collection. De voertaal tijdens het evenement is daarom Engels.

We gaan bouwen aan een unieke ToekomstStoel, die wat ons betreft invloed krijgt op het meewegen van belangen van toekomstige generaties bij belangrijke beslissingen die op Landgoed Zonheuvel worden genomen. Ontworpen door kunstenaar Jan van der Bijl (BoomhutBende) zal de ToekomstStoel door directie en leden van de Raad van Toezicht van Zonheuvel in elkaar worden gezet. Alle deelnemers krijgen gelegenheid de stoel te versterken met wensen voor de toekomst. Tineke Lambooy (Lab Toekomstige Generaties) zal de ToekomstStoel namens de organisatoren aanbieden en van een toelichting voorzien. 

Na de Future Proof maaltijd komen we samen in het Openluchttheater op het landgoed, voor interactie en ‘Intergenerational Justice Talks’ met Jessica den Outer (Rights of Nature), Katy Olivia van Tergouw (Stop Ecocide), Miranda Willems en Jan van de Venis (Lab Toekomstige Generaties).

Als tegemoetkoming in de kosten voor de maaltijd en het bijzondere programma met sprekers en muziek op de prachtige plek Landgoed Zonheuvel, bedraagt een ticket voor een jongere/student €25,-; voor leden €50,- en voor genodigde relaties €60,-.

We nodigen je uit samen te komen met een (andere) jongere met wie je deze dag graag wil vieren. Of koop een extra ticket voor een jongere wiens toegang je helpt mogelijk maken.