Ignaz Anderson

Houd het recht hoog van allen, zonder discriminatie, op een normale en sociale omgeving die steun geeft aan menselijke waardigheid, lichamelijke gezondheid en geestelijk welzijn, met speciale aandacht voor de rechten van inheemse volkeren en minderheden.
– 
Earth Charter Principe 12

“Het Earth Charter wekt bewustzijn en geeft ons de mogelijkheid hetgeen we doen binnen lokale initiatieven betekenis te geven op globale schaal en omgekeerd.

Diep respect spreekt uit het handvest; voor de Aarde in samenhang met de medemens aan wie zij is toevertrouwd. Dialoog verdiepen, manieren vinden om verscheidenheid in harmonie te brengen met eenheid én de vreugdevolle viering van het leven spreken mij hierbij zeer aan. Dit werkdocument roept vriendschap op met hen die ervoor gaan staan!”

– Ignaz Anderson, is directeur-bestuurder van de Embassy of the Free Mind, bestuurslid van Earth Charter Nederland en het Lab Toekomstige Generaties. Verder is hij toezichthouder bij GLS-Treuhand, Kracht in NL/MAEX en adviseert hij initiatieven van algemeen nut om met (meer) impact te investeren.