Earth Charter Day Viering 29 juni

Welkom op 29 juni 2022 bij de Viering van Earth Charter Day – de Round Table over Intergenerationele Rechtvaardigheid 

 

Locatie: Landgoed Zonheuvel in Doorn 

Ontvangst v.a. 16. 00 uur  

Programma: 16.30 – 21.30 uur  

 

Alle leden en relaties van Vereniging Worldconnectors Affiliate van Earth Charter International en het Lab Toekomstige Generaties zijn van harte welkom bij ons evenement op 29 juni a.s.in Doorn. We vieren International Earth Charter Day 2022 – tevens ‘Round Table Intergenerational Justice’.  

Een mooie gelegenheid om op een mooie plek in de natuur en bij goed weer geheel in de buitenruimte kennis te maken met de laboranten Toekomstige Generaties, leden van Vereniging Worldconnectors en andere bijzondere deelnemers onder wie vertegenwoordigers van andere Europese Earth Charter Affiliates.  Daarnaast is deze viering een goed moment om in gesprek te gaan over de kernwaarde waarop ons werk is gebaseerd: Intergenerationele Rechtvaardigheid. 

Kathleen Ferrier (voorzitter Worldconnectors, Affiliate van Earth Charter International) zal het event openen met een toast op 22 jaar Earth Charter. Zij zal gedurende het gehele programma onze dagvoorzitter zijn. Kathleen gaat in gesprek met Paul Lubbers (bestuurslid Earth Charter International). Paul laat ons kennismaken met het recente werk en de inzet van Earth Charter International, o.a. vanuit het secretariaat in Costa Rica.  

Je maakt ook kennis met vertegenwoordigers van zes andere Earth Charter Affiliates uit Europa (Duitsland, Portugal, Spanje, Roemenië, Bulgarije en Zweden). Zij zullen meerdere dagen in Nederland zijn voor de NEEDS training die van 28 juni t/m 1 juli op Landgoed Zonheuvel plaatsvindt. Hoe inspireren we elkaar in onze inzet voor mondiale duurzaamheid? Een mooi voorbeeld zijn de verhalen die onze Earth Charter Vrienden uit Spanje inbrengen, neem vast een kijkje op de website van de Earth Stories Collection. De voertaal tijdens het evenement is daarom Engels.

We zullen gaan bouwen aan een unieke ToekomstStoel, die wat ons betreft invloed krijgt tijdens het meewegen van belangen van toekomstige generaties bij belangrijke beslissingen in het heden. De stoel is ontworpen als bouwpakket door kunstenaar Jan van der Bijl (BoomhutBende). Tineke Lambooy zal de stoel namens het Lab Toekomstige Generaties en Vereniging Worldconnectors aanbieden aan directeur Jaap Jongejan en leden van de Raad van Toezicht van Landgoed Zonheuvel.
Verder kun je genieten van (h)eerlijk Future Proof Food uit de Zonheuvel keuken en moestuin, bedacht en begeleid door Natascha Kooiman (Smaackmakers) 

 

Op twee momenten in het programma staan we stil bij het afscheid van geliefde teamleden Alide Roerink en Sherlien Sanches. Dit met een brede glimlach, omdat beiden in volle tevredenheid afscheid nemen van de rol die zij lange tijd vervulden in de organisatie, maar er nu klaar voor zijn om tijd vrij te spelen voor iets nieuws.  
In het Openluchttheater zal Ayla’s Castle een muziekoptreden verzorgen. Ayla brengt vier eigen liederen met thema’s als oorlog, thuisland, natuur en de schoonheid van een eenvoudig leven: zie haar website voor een impressie van haar muziek.  

 

In deze bijzondere sfeer zullen de ‘Intergenerational Justice Talks’ plaatsvinden, met bijdragen van: 

Jan van de Venis, lid van het kernteam van het Lab Toekomstige Generaties en Waarnemend Ombudspersoon voor Toekomstige Generaties;   

Miranda Willems, lid van het kernteam van het Lab Toekomstige Generaties. Miranda neemt ons mee terug in de tijd naar onze voorouders en vooruit naar toekomstige generaties, met een inleefoefening;   

Jessica den Outer, bestuurslid van Vereniging Worldconnectors, co-laborant Lab Toekomstige Generaties en expert Rechten van de Natuur; 

Katy Olivia van Tergouw, directeur van de campagne-organisatie Stop Ecocide Nederland. Katy zal uitweiden over het belang van het beschermen van onze Aarde en onze onderlinge verbondenheid die hierbij een belangrijke rol speelt.   

 

Als tegemoetkoming in de kosten voor de maaltijd en het bijzondere programma met sprekers en muziek op de prachtige plek Landgoed Zonheuvel, bedraagt een ticket voor een jongere/student €25,-; voor leden €50,- en voor genodigde relaties €60,-.  We nodigen je uit samen te komen met een (andere) jongere met wie je deze dag graag wil vieren. Of koop een extra ticket voor een jongere wiens toegang je helpt mogelijk maken.   

We zien uit naar je aanmelding via deze link, waarna je nadere informatie kunt verwachten over het programma.