Anniek van der Krogt

I’ve developed a strong understanding of sustainable development through my academic journey in Innovation and Business Analytics Management. My experience in account management and business development in the energy and FMCG sector has provided me with practical insights into the challenges and opportunities within the realm of sustainable development. I have been involved in projects that have enabled me to collaborate with experts, community leaders, and policymakers, thereby honing my communication, negotiation, and leadership skills. I am excited about the potential to leverage the World connectors platform to amplify the impact of initiatives that align with the Earth Charter’s vision and principles.

Persoonlijk motto: Turning negative into positive

Caroline Lubbers

Professionele achtergrond

Waarop lopen onze systemen vast en hoe kunnen we ze verbeteren? Caroline’s fascinatie hierover ontstond vroeg. Tijdens haar werk voor de “think-tank” LEAP2020 heeft ze veel geleerd over de systeemveranderingen en vooral: hoe kunnen wij daar vanuit Europa aan bij dragen? Ze raakte geïnspireerd door het systeem denken en de potentie van de toekomst. Inmiddels heeft ze deze focus in haar dagelijkse werk in de verduurzaming van de cacao keten. De uitdagingen zijn onder andere ontbossing, kinderarbeid en leefbaar inkomen voor boeren. Daarnaast is Caroline actief bezig met “gender equality” en heeft een netwerk opgericht van vrouwen in cacao.

Persoonlijk motto

Alles is mogelijk

Nina de Kreij

Professionele achtergrond

Nina is geboren in Duitsland, heeft gestudeerd in Engeland en woont nu met haar man en drie kinderen in Nederland. Na het afronden van haar PhD in Klassieke Talen in Oxford werkte Nina als universitair onderzoeker. Om vervolgens de academische wereld te verruilen voor executive search. Vanuit executive search wil zij een bijdrage leveren aan een wereld waarin duurzaamheid en gelijkwaardigheid een centrale rol spelen. Diversiteit is belangrijk voor duurzaam leiderschap. Het is mooi om mensen te selecteren die echt impact maken binnen een organisatie.

Persoonlijk motto

Keep calm and carry on.

Ruth van Dijken

Professionele achtergrond

Ruth van Dijken is als ondernemer werkzaam als conceptontwikkelaar, strateeg en change-maker. Zij creëert onder andere eco-centrische leefomgevingen voor mens, plant & dier in het vastgoed en de openbare ruimte. Zij richt zich daarin op het belang van meervoudige waardecreatie waarin de natuur, alle bewoners op deze planeet dus, als gelijkwaardige partner wordt gezien. Bewustwording, wederkerigheid, aandacht voor het geheel, het op een positieve manier delen van de boodschap, de nieuwe economie en de shift van ego naar eco is haar missie. Met projecten als The Green Mile Amsterdam geeft zij hieraan vorm.

Persoonlijk motto

Zorg goed voor moeder aarde, dan zorgt zij ook goed voor jou. Heb respect voor al het leven op aarde, en be the change you want to see.

Léon Wijnands

Léon Wijnands is Head of Private Banking & Wealth Management at ING NL since 1 January 2020. In this role he is responsible for serving 33.000 Private & Wealth clients in the Netherlands via 600 staff members.

Professionele achtergrond

Léon joined ING in 1990 and has extensive experience in sales and marketing, having led the Dutch Customer Contact Centres and the Customer Intelligence team. In earlier years he was responsible for all 21 branches in the district of Amsterdam and has led many marketing initiatives and change programmes. In 2013 he was appointed as global head of Sustainability. Since then Léon has played a key role in integrating sustainability into the business and making ING a climate action leader in the industry. He is member of the Development Cooperation Committee of the Advisory Council on International Affairs (AIV) and board member of the Dutch Association of Investors for Sustainable Development (VBDO). Léon holds a master degree in business economics, a master in business administration (MBA) and a master in financial economics (MFE). He joined ING in 1990.

Persoonlijk motto

Making things happen.

Dorine Manson

Professionele achtergrond

Dorine Manson (1966) komt uit Beetsterzwaag (Friesland). Na haar studie geschiedenis in Groningen werkte ze van 1993 tot 2002 bij PwC als consultant en manager subsidieadviseurs. Sinds 2002 was Manson bij de gemeente Amsterdam hoofd Economische Ontwikkeling en later directeur  Economische Zaken. In september 2010 startte ze als directeur en later bestuursvoorzitter van  VluchtelingenWerk Nederland, een organisatie met enkele honderden betaalde medewerkers en ruim 13.000 vrijwilligers. Dorine Manson is verantwoordelijk voor de afdelingen Politiek & Vergunningen, Goede Doelen, In- en Externe ommunicatie, Risk Management, Informatiebeveiliging en is contactpersoon OR.

Persoonlijk motto

Ik schijn als kind van 3 al gezegd te hebben: “wat ik wil, dat kan ik.”

Birgitta Kramer

Professionele achtergrond

Birgitta is programma manager bij de Goldschmeding Foundation en financiert verschillende projecten gericht op duurzaam werk, circulaire economie, impact ondernemerschap en inclusieve arbeidsmarkt. In deze rol heeft ze o.a. het Circular Jobs Initiative opgezet. Daarvoor was Birgitta Sustainability Manager bij Vitens, het grootste waterbedrijf van Nederland. Ze heeft een Master in Politieke Economie en International Economic Relations van de Universiteit van Amsterdam, en een Executive MBA Energy Transition van Nyenrode Business University.

Persoonlijk motto

De toekomst maak je in het heden.

Rowan Hordijk

Rowan is directeur van innovatie & re-skilling bedrijf Circles of Future Skills. Een B Corp organisatie dat zorgt voor; radicale innovatie in organisaties, door professionals en leiders de mind & skillset van de toekomst te leren.

Professionele achtergrond

Zijn ‘werk-en-leer’ model heet een ‘Impact Circle’. Daarmee combineert hij echt organisatieresultaat met het leren van nieuwe skills aan teams en leiders. Zo zorgt hij dat werkenden niet alleen het beste van wereld zijn, maar ook vóór de wereld. Zo hielp hij onder andere Dopper in hun missie naar CO2 neutraal te worden in 2030. Bekijk hier zijn verhaal.

Persoonlijk Motto

Show character, learn future skills, deliver your purpose.

Marleen Selten

Professionele achtergrond

Als dochter van een klimaatwetenschapper kreeg Marleen Selten al jong mee wat de effecten zijn van ons hedendaagse handelen op onze omgeving. Na in 2017 de Young Entrepreneurs Zuyd Award gewonnen te hebben met een gezond fastfood concept, besloot Marleen een master te volgen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar master is ze actief geweest binnen verschillende netwerkorganisaties waaronder Female Ventures, een organisatie die vrouwelijke (sociale) ondernemers een podium geeft. Daarnaast deed ze onderzoek bij Philips naar het meetbaar maken van sociale impact. Na haar master besloot ze haar professionele carriere te wijden aan het verduurzamen van het bedrijfsleven. Dit vertaalde zich in haar huidige rol bij Schiphol waarin ze als schakel tussen strategie en operatie werkt aan de implementatie van de duurzaamheid targets van de luchthaven (zero waste in 2030, zero emission in 2030). Naast haar werk bij Schiphol is Marleen actief als voorzitter in het bestuur van Young & Fair, een organisatie die met gastlessen op middelbare scholen en jaarlijkse festivals bewustzijn creëert omtrent duurzaamheid en eerlijke handel.

Persoonlijk motto

Een doel zonder plan is alleen een wens

Jack Cox

Professionele Achtergrond

Jack is directeur/ eigenaar van Forza Asset Management, zelfstandig vermogensbeheerder met vestigingen in Maastricht, Eindhoven en Apeldoorn. In 2018 heeft hij Econsenso opgericht met als doel het onder de aandacht brengen van de financiële kant van duurzaamheid. In 2019 is zijn boek verschenen, Vlindereconomie, van groei naar ontwikkeling. Hierin beschrijft hij de ontwikkeling van een economie die zich volgens de wetten van de natuur weet te transformeren van een rups, die nooit genoeg heeft, tot een prachtige vlinder.

Persoonlijk motto

We hebbende Aarde niet geërfd van onze ouders, wij lenen haar van onze kinderen.