Caroline Lubbers

Professionele achtergrond

Waarop lopen onze systemen vast en hoe kunnen we ze verbeteren? Caroline’s fascinatie hierover ontstond vroeg. Tijdens haar werk voor de “think-tank” LEAP2020 heeft ze veel geleerd over de systeemveranderingen en vooral: hoe kunnen wij daar vanuit Europa aan bij dragen? Ze raakte geïnspireerd door het systeem denken en de potentie van de toekomst. Inmiddels heeft ze deze focus in haar dagelijkse werk in de verduurzaming van de cacao keten. De uitdagingen zijn onder andere ontbossing, kinderarbeid en leefbaar inkomen voor boeren. Daarnaast is Caroline actief bezig met “gender equality” en heeft een netwerk opgericht van vrouwen in cacao.

Persoonlijk motto

Alles is mogelijk

Miranda Willems

Professionele achtergrond
Miranda Willems is zelfstandig maatschappelijk ondernemer en projectleider in het Lab Toekomstige Generaties en het Ministerie van de Toekomst. Zij verbindt zich in maatschappelijke bewegingen waarin Toekomstdenken voor de generaties na ons centraal staat. Haar achtergrond is leiderschap in duurzaamheid en sociale innovatie. In haar professie als Social Innovator richt zij zich op het belang, de stem en rechten van de generaties na ons.

 

Persoonlijk motto

Niets mooier dan samen goede voorouders zijn

 

Samira I. Ibrahim

Professionele achtergrond

Samira I. Ibrahim houdt zich als hydroloog en theoloog voornamelijk bezig met wetenschappelijk onderzoek en zet zich via diverse projecten en organisaties in voor het bouwen aan duurzame, inclusieve en weerbare gemeenschappen. Daarnaast is zij Klimaatambassadeur voor de Toekomst en recipient van de Wubbo Ockels Nova Zembla prijs

Persoonlijk motto

Een leefbare planeet voor iedereen!

Henkjan Laats

Henkjan is directeur van Cross Cultural Bridges, een organisatie die praktijk en kennis overdraagt en uitwisselt die transities creëren of versterken die bijdragen aan “Goed Leven”: biocentrische kennis en praktijk gebaseerd op het Andes-Amazon concept van “Sumaq Kausay”.

Professionele achtergrond

Henkjan heeft een master in Tropisch Cultuurtechniek, met een specialisatie in filosofie en een doctoraat in conflicttransformatie. Hij heeft 25 jaar ervaring in samenwerking met inheemse organisaties in Nepal, Ecuador, Costa Rica, Peru en Bolivia. Verder is Henkjan expert holistische wetenschap bij de VN-organisatie Harmony with Nature, werkt hij met jongeren, inheemse volkeren, kunstenaars, producenten en immigranten aan kwesties als agro-ecologie, conflicttransformatie, de commons, inclusieve integratie, land- en waterkwesties en crisisbeheersing.

Persoonlijk motto

Ik ben omdat Wij zijn, als onderdeel van de Natuur.

Birgitta Kramer

Professionele achtergrond

Birgitta is programma manager bij de Goldschmeding Foundation en financiert verschillende projecten gericht op duurzaam werk, circulaire economie, impact ondernemerschap en inclusieve arbeidsmarkt. In deze rol heeft ze o.a. het Circular Jobs Initiative opgezet. Daarvoor was Birgitta Sustainability Manager bij Vitens, het grootste waterbedrijf van Nederland. Ze heeft een Master in Politieke Economie en International Economic Relations van de Universiteit van Amsterdam, en een Executive MBA Energy Transition van Nyenrode Business University.

Persoonlijk motto

De toekomst maak je in het heden.

Sandra van Beest

Sandra is founder en CEO van The Social Handshake, een Social Enterprise met als doel: Goed Doen makkelijk maken. Een Social Handshake is een synoniem voor Goed Doen. The Social Handshake richt zich op bedrijven en individuen die hun Social Handshake willen uitbreiden.

Professionele achtergrond

Voordat Sandra begon met The Social Handshake, werkte ze 5 jaar als Strategie Consultant bij The Boston Consulting Group. Daarvoor was Project Coordinator bij de NGO Free Press Unlimited. Sandra heeft Sociale Geografie en Internationaal Recht gestudeerd aan de Radboud Universiteit Nijmegen. In haar studenten tijd was ze Jongerenvertegenwoordiger van Nederland naar de Verenigde Naties (2007-2009).

Sandra is Nederlands en Noors, en houdt van Wandelen, Boeken, Social Handshakes, haar man Stijn en kinderen Benjamin en Mia.

Persoonlijk motto

Everyone can make a difference.

Rowan Hordijk

Rowan is directeur van innovatie & re-skilling bedrijf Circles of Future Skills. Een B Corp organisatie dat zorgt voor; radicale innovatie in organisaties, door professionals en leiders de mind & skillset van de toekomst te leren.

Professionele achtergrond

Zijn ‘werk-en-leer’ model heet een ‘Impact Circle’. Daarmee combineert hij echt organisatieresultaat met het leren van nieuwe skills aan teams en leiders. Zo zorgt hij dat werkenden niet alleen het beste van wereld zijn, maar ook vóór de wereld. Zo hielp hij onder andere Dopper in hun missie naar CO2 neutraal te worden in 2030. Bekijk hier zijn verhaal.

Persoonlijk Motto

Show character, learn future skills, deliver your purpose.

Marleen Selten

Professionele achtergrond

Als dochter van een klimaatwetenschapper kreeg Marleen Selten al jong mee wat de effecten zijn van ons hedendaagse handelen op onze omgeving. Na in 2017 de Young Entrepreneurs Zuyd Award gewonnen te hebben met een gezond fastfood concept, besloot Marleen een master te volgen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar master is ze actief geweest binnen verschillende netwerkorganisaties waaronder Female Ventures, een organisatie die vrouwelijke (sociale) ondernemers een podium geeft. Daarnaast deed ze onderzoek bij Philips naar het meetbaar maken van sociale impact. Na haar master besloot ze haar professionele carriere te wijden aan het verduurzamen van het bedrijfsleven. Dit vertaalde zich in haar huidige rol bij Schiphol waarin ze als schakel tussen strategie en operatie werkt aan de implementatie van de duurzaamheid targets van de luchthaven (zero waste in 2030, zero emission in 2030). Naast haar werk bij Schiphol is Marleen actief als voorzitter in het bestuur van Young & Fair, een organisatie die met gastlessen op middelbare scholen en jaarlijkse festivals bewustzijn creëert omtrent duurzaamheid en eerlijke handel.

Persoonlijk motto

Een doel zonder plan is alleen een wens

Annemarie van Geel

Annemarie van Geel is arabist, antropoloog en religiewetenschapper. Haar expertise ligt op het vlak van vrouwenrechten, kunst & cultuur, en religie. Als zelfstandig adviseur, trainer en spreker deelt ze graag haar kennis en passie vanuit een deskundige en scherpe, doch empathische, betrokken en nieuwsgierige blik.

Professionele achtergrond

Annemarie behaalde haar doctoraat in de religiewetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen op haar proefschrift “‘For Women Only’: Gender Segregation, Islam and Modernity in Saudi Arabia and Kuwait”. Ze heeft een MPhil graad in Internationale Betrekkingen van de Universiteit van Cambridge en een Bachelor in Social Science van het University College Utrecht. Ze woonde en werkte ze in Saoedi-Arabië, Koeweit, Jemen, Syrië, Palestina en Egypte. Ze spreekt Arabisch. In 2020 verscheen haar boek “Hakken in het zand: Saoedische vrouwen over hun levens”, een boek met verhalen van Saoedische vrouwen over alle facetten van hun levens, hun dromen en puzzels. Tegelijkertijd krijgt de lezer op toegankelijke wijze een flinke portie kennis mee over het land, haar maatschappij, cultuur, religie en politiek (uitgeverij Prometheus). Annemarie is Lid van de Raad van Toezicht van het Rijksmuseum van Oudheden en Ariane de Rothschild Fellow in cross-cultural and inter-religious leadership & dialogue.

Persoonlijk motto

Let curiosity be your compass

Website 

Willem van Nieuwkerk

Willem is momenteel werkzaam als directeur-bestuurder bij het Center for International Legal Cooperation (CILC).

Professionele achtergrond

Willem is alweer 25 jaar betrokken bij internationale samenwerkingsprojecten in het publieke domein waarvan de laatste acht jaar met een focus op rechtsstatelijkheid en internationale juridische samenwerking. Hij heeft ruime ervaring opgedaan met het leiden van internationale teams en twaalf jaar in het buitenland gewoond. Hij heeft gewerkt voor de Europese Commissie, de Duitse en Franse overheid, maar zich ook ingezet voor lokale NGOs. In zijn vrije tijd is Willem voorzitter van een grote sportvereniging met een belangrijke buurtfunctie. Hierdoor staat hij naast het internationale werk ook midden in de lokale samenleving. Willem gelooft in de kracht van betrekken en verbinden, zowel internationaal als lokaal.

Persoonlijk motto

Ga uit van individuele kwaliteiten, maar we doen het samen.