Janneke Bosman

Mijn naam is Janneke Bosman. Van jongs af aan vond ik het mooi om mensen te helpen en wilde ik graag problemen en conflicten oplossen indien die zich voordeden. Om deze passie voort te zetten, ben ik naar het buitenland vertrokken om mensen in ontwikkelingsgebieden te helpen.

Eenmaal terug in Nederland besloot ik dit verder toe te passen. Ik begon met het begeleiden van groepen tijdens hun coming-out proces bij het COC.

Ik zie het ook terug in mijn werkervaring in de internationale ontwikkelingssamenwerking. Hierin heb ik lange tijd teams in het buitenland aangestuurd, en gaf ik geregeld speeches voor groepen, tot en met 1300 man.

Ook heb ik een tijd lang bij De Luisterlijn (Sensoor) gewerkt, waar iedereen terecht kan met zijn of haar verhaal.

Tegenwoordig volg ik een van mijn grootste passies: het begeleiden van mensen middels personal coaching. Daarin hanteer ik veelal de uitgangspunten en technieken van Phoenix Opleidingen te Utrecht: Transactionele Analyse, Systemisch Werken en Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP).
Nieuwsgierig? Neem een kijkje op www.jannekebosman.nl.

Hiernaast ben ik ook yin yoga docente. De focus op ademhaling en contact met je lichaam komen veelal terug in mijn oefeningen in mijn praktijk.

Dit doe ik naast consultancy-opdrachten in de wereld van internationale ontwikkelingssamenwerking. Een perfecte combinatie.

 

Jolanda Schepers

Jolanda Schepers zwerft als reizende GZ-psycholoog over de wereld op zoek naar wat ons als mens verbindt. In de kern zijn we mensen allemaal gelijk en op zoek naar hetzelfde: een gelukkig en zinvol leven. Hoe dit eruitziet is voor iedereen anders. Jolanda verbindt de kennis uit de westerse psychologie met de eeuwenoude wijsheid van inheemse en traditionele volkeren met als doel het verbeteren van de mentale gezondheid en de mentale gezondheidszorg wereldwijd.

Persoonlijk motto:

In verbinding mogen we groeien.

Girma Segaar

Wat betekend het om mens te zijn? Die vraag beantwoorden is zijn levenswerk. Vooralsnog lijkt het voor hem vooral te zitten in de relatie van de mens tot zichzelf, tot de ander en tot de wereld. Vandaar dat Girma zich bezig houdt met bijdragen aan sociale en ecologische rechtvaardigheid in het klein, hoe hij met zichzelf en familie en vrienden omgaat, tot het grotere; o.a. als ondernemer in ecologische bouwmaterialen en adviseur op het gebied van sociaal maatschappelijke vraagstukken.

Persoonlijk motto:

Rivers know this; there is no hurry, we will get there someday.

Caroline Lubbers

Professionele achtergrond

Waarop lopen onze systemen vast en hoe kunnen we ze verbeteren? Caroline’s fascinatie hierover ontstond vroeg. Tijdens haar werk voor de “think-tank” LEAP2020 heeft ze veel geleerd over de systeemveranderingen en vooral: hoe kunnen wij daar vanuit Europa aan bij dragen? Ze raakte geïnspireerd door het systeem denken en de potentie van de toekomst. Inmiddels heeft ze deze focus in haar dagelijkse werk in de verduurzaming van de cacao keten. De uitdagingen zijn onder andere ontbossing, kinderarbeid en leefbaar inkomen voor boeren. Daarnaast is Caroline actief bezig met “gender equality” en heeft een netwerk opgericht van vrouwen in cacao.

Persoonlijk motto

Alles is mogelijk

Miranda Willems

Professionele achtergrond
Miranda Willems is zelfstandig maatschappelijk ondernemer en projectleider in het Lab Toekomstige Generaties en het Ministerie van de Toekomst. Zij verbindt zich in maatschappelijke bewegingen waarin Toekomstdenken voor de generaties na ons centraal staat. Haar achtergrond is leiderschap in duurzaamheid en sociale innovatie. In haar professie als Social Innovator richt zij zich op het belang, de stem en rechten van de generaties na ons.

Persoonlijk motto

Niets mooier dan samen goede voorouders zijn

 

Samira I. Ibrahim

Professionele achtergrond

Samira I. Ibrahim houdt zich als hydroloog en theoloog voornamelijk bezig met wetenschappelijk onderzoek en zet zich via diverse projecten en organisaties in voor het bouwen aan duurzame, inclusieve en weerbare gemeenschappen. Daarnaast is zij Klimaatambassadeur voor de Toekomst en recipient van de Wubbo Ockels Nova Zembla prijs

Persoonlijk motto

Een leefbare planeet voor iedereen!

 

Henkjan Laats

Henkjan is directeur van Cross Cultural Bridges, een organisatie die praktijk en kennis overdraagt en uitwisselt die transities creëren of versterken die bijdragen aan “Goed Leven”: biocentrische kennis en praktijk gebaseerd op het Andes-Amazon concept van “Sumaq Kausay”.

Professionele achtergrond

Henkjan heeft een master in Tropisch Cultuurtechniek, met een specialisatie in filosofie en een doctoraat in conflicttransformatie. Hij heeft 25 jaar ervaring in samenwerking met inheemse organisaties in Nepal, Ecuador, Costa Rica, Peru en Bolivia. Verder is Henkjan expert holistische wetenschap bij de VN-organisatie Harmony with Nature, werkt hij met jongeren, inheemse volkeren, kunstenaars, producenten en immigranten aan kwesties als agro-ecologie, conflicttransformatie, de commons, inclusieve integratie, land- en waterkwesties en crisisbeheersing.

Persoonlijk motto

Ik ben omdat Wij zijn, als onderdeel van de Natuur.

Yente Morsink

Professionele achtergrond

Yente is sinds 2020 werkzaam bij het ministerie van Buitenlandse Zaken. Hier houdt zij zich hoofdzakelijk bezig met internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. In de zomer van 2022 zal zij naar haar eerste buitenlandplaatsing gaan voor het ministerie. Yente’s academische achtergrond is juridisch. Tijdens haar master Transnational Law aan King’s College London focuste zij zich vooral op mensenrechten, meer in het specifiek vrouwenrechten en gendergelijkheid. Zij is met name geïnteresseerd in thema’s als diversiteit en inclusie.

Persoonlijk motto

Nee heb je, ja kan je krijgen.

Dennis Kerkhoven

Professionele achtergrond 

Dennis is één van de founding partners van YesAndMore, een Special Purpose Impact Vehikel voor regeneratieve regio’s, cases for change en corporates. Ze doet dat met haar partners die toewerken naar “markets fit for purpose” en “thriving societies” middels een “trusted space”. Dennis heeft als ondernemer, bestuurder, investeerder en filantroop een brede achtergrond in de bedrijfswereld, overheden, kennisinstellingen, burgerbewegingen en financiële instellingen.

Naast zijn werk bij YesAndMore begeleidt hij raden van besturen, RVC’s en aandeelhouders door conflicten en complexe situaties vanuit good governance. Hij is gastdocent op o.a. Nyenrode en voorzitter van stichting 0.0. Hij is coördinator van de alliantie voor SDG 16.

Persoonlijk motto
Nature only knows optimised abundance

Marleen Selten

Professionele achtergrond

Als dochter van een klimaatwetenschapper kreeg Marleen Selten al jong mee wat de effecten zijn van ons hedendaagse handelen op onze omgeving. Na in 2017 de Young Entrepreneurs Zuyd Award gewonnen te hebben met een gezond fastfood concept, besloot Marleen een master te volgen aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Tijdens haar master is ze actief geweest binnen verschillende netwerkorganisaties waaronder Female Ventures, een organisatie die vrouwelijke (sociale) ondernemers een podium geeft. Daarnaast deed ze onderzoek bij Philips naar het meetbaar maken van sociale impact. Na haar master besloot ze haar professionele carriere te wijden aan het verduurzamen van het bedrijfsleven. Dit vertaalde zich in haar huidige rol bij Schiphol waarin ze als schakel tussen strategie en operatie werkt aan de implementatie van de duurzaamheid targets van de luchthaven (zero waste in 2030, zero emission in 2030). Naast haar werk bij Schiphol is Marleen actief als voorzitter in het bestuur van Young & Fair, een organisatie die met gastlessen op middelbare scholen en jaarlijkse festivals bewustzijn creëert omtrent duurzaamheid en eerlijke handel.

Persoonlijk motto

Een doel zonder plan is alleen een wens