Jasmijn Rikmenspoel

Jasmijn heeft de bachelor Internationale Politiek voltooid en start in 2024 met de master Latijns-Amerikastudies. In 2023 was ze met veel plezier stagiaire bij de Worldconnectors, Affiliate Earth Charter.

Ze zit bij de DEAL Foundation waar ze zich inzet om ondernemerschap in de Global South te stimuleren door middel van verschillende projecten en spaarplannen. Ook is ze actief in Nederlandse politiek.  Daarnaast houdt ze van reizen en het leren kennen van andere landen, culturen en mensen.

Ze is voornamelijk geïnteresseerd in talen, bevordering van democratie, vrede & veiligheid en in de duurzame transitie.

Lorain Drennan

In balans leven met en samenwerken met de natuur voelde voor Lorain altijd al natuurlijk aan. Als jong meisje was ze al gefascineerd door inheemse volkeren en hun onderling verbonden manier van leven. Lorain heeft diploma’s behaald in interdisciplinaire studies met een specialisatie in biodiversiteit en ecosystemen, en is gecertificeerd in duiken en yoga. Ze heeft een professionele achtergrond in (zee)behoud en gemeenschapsbetrokkenheid, in haar werk voor internationale en lokale Ngo’s aan projecten variërend van lokaal tot mondiaal niveau. Momenteel richt ze zich op natuur coaching en -educatie, en volgt ze een opleiding de Firekeeper Academy. Lorain’s missie is om mensen te helpen zich te (her)verbinden met zowel hun innerlijke natuur (hun ‘true self’; vanuit het hart) als hun uiterlijke natuur (mensen; plaatsen; leven). De waarden en principes van het Earth Charter resoneren diep met waar zij voor staat, en ze is heel blij dat initiativesn zoals het Earth Charter en World Connectors tegenwoordig bestaan.

Persoonlijke motto: “together we can create the more beautiful world our hearts know is possible”

Anniek van der Krogt

Ik heb een grondig begrip van duurzame ontwikkeling ontwikkeld tijdens mijn academische reis in Innovation and Business Analytics Management. Mijn ervaring in accountmanagement en business development in de energie- en FMCG-sectoren heeft me praktische inzichten gegeven in de uitdagingen en kansen binnen het domein van duurzame ontwikkeling. Ik ben betrokken geweest bij projecten die me in staat hebben gesteld samen te werken met experts, gemeenschapsleiders en beleidsmakers, waardoor mijn communicatie-, onderhandelings- en leiderschapsvaardigheden zijn verfijnd. Ik kijk uit naar de mogelijkheid om het platform van Worldconnectors te benutten om de impact van initiatieven die aansluiten bij de visie en principes van het Earth Charter te vergroten.

Persoonlijk motto:

Negatief omzetten in positief

Caroline Lubbers

Professionele achtergrond

Waarop lopen onze systemen vast en hoe kunnen we ze verbeteren? Caroline’s fascinatie hierover ontstond vroeg. Tijdens haar werk voor de “think-tank” LEAP2020 heeft ze veel geleerd over de systeemveranderingen en vooral: hoe kunnen wij daar vanuit Europa aan bij dragen? Ze raakte geïnspireerd door het systeem denken en de potentie van de toekomst. Inmiddels heeft ze deze focus in haar dagelijkse werk in de verduurzaming van de cacao keten. De uitdagingen zijn onder andere ontbossing, kinderarbeid en leefbaar inkomen voor boeren. Daarnaast is Caroline actief bezig met “gender equality” en heeft een netwerk opgericht van vrouwen in cacao.

Persoonlijk motto

Alles is mogelijk

Miranda Willems

Professionele achtergrond
Miranda Willems is zelfstandig maatschappelijk ondernemer en projectleider in het Lab Toekomstige Generaties en het Ministerie van de Toekomst. Zij verbindt zich in maatschappelijke bewegingen waarin Toekomstdenken voor de generaties na ons centraal staat. Haar achtergrond is leiderschap in duurzaamheid en sociale innovatie. In haar professie als Social Innovator richt zij zich op het belang, de stem en rechten van de generaties na ons.

Persoonlijk motto

Niets mooier dan samen goede voorouders zijn

 

Samira I. Ibrahim

Professionele achtergrond

Samira I. Ibrahim houdt zich als hydroloog en theoloog voornamelijk bezig met wetenschappelijk onderzoek en zet zich via diverse projecten en organisaties in voor het bouwen aan duurzame, inclusieve en weerbare gemeenschappen. Daarnaast is zij Klimaatambassadeur voor de Toekomst en recipient van de Wubbo Ockels Nova Zembla prijs

Persoonlijk motto

Een leefbare planeet voor iedereen!

 

Laura de Vries

Professionele achtergrond

Laura de Vries zet zich in voor een leefbare toekomst op basis van brede welvaart. Dat doet ze door zich onder andere in te zetten voor een toekomstbestendige, versnelde en inclusieve klimaattransitie. Primair als vicevoorzitter en bestuurslid public affairs bij de Jonge Klimaatbeweging. Daar vertegenwoordigd ze de stem van meer dan een miljoen jongeren bij de overheid en politiek. Verder heeft Laura lokaal een rol in het klimaatdebat als Klimaatburgemeester en internationaal als European Climate Pact Ambassador. Ze vindt het belangrijk om zowel lokaal, nationaal als internationaal actief te zijn om de koppeling daartussen goed te kunnen maken. Laura is verder in het dagelijks leven werkzaam als consultant public affairs, duurzaamheid en energietransitie.

 

Persoonlijk motto

It always seems impossible until it is done.

Annet de Raadt

Professionele achtergrond

Annet is een enthousiaste ontwikkelingssocioloog, coach, beleidsadviseur en lokaal politicus. Ze heeft bij verschillende gemeentelijke, nationale overheden en maatschappelijke organisaties gewerkt, met als zwaartepunten de ontwikkelingssamenwerking en het sociale domein.  De kernkwaliteit van Annet die in al deze functies terugkeert is (voorwaarden voor) verbinding organiseren en stimuleren (bijvoorbeeld afstanden overbruggen, toegang organiseren, barrières wegnemen). Annet zet zich daarvoor in bij de Worldconnectors.

Persoonlijk motto

Nee heb je, Ja kun je krijgen!

Jessica den Outer

Professionele achtergrond

Jessica heeft een achtergrond in milieurecht en zet zich sinds 2017 met hart en ziel in voor de Rechten voor de Natuur-beweging en de belangen van al het soort leven.

Persoonlijk motto

First they ignore you, then they laugh at you, then they fight you, then you win.

Peter Akkerman

Professionele achtergrond

Peter Akkerman (1993) is een van de schrijvers van het Nationaal MilieuProgramma (NMP). Hij heeft een achtergrond in diplomatie en veiligheidsvraagstukken. Na een start bij Buitenlandse Zaken, maakte hij de overstap naar duurzaamheid. Vrede en veiligheid zijn belangrijk, maar een leefbare Aarde is de randvoorwaarde. Het aanpakken van biodiversiteitsverlies, de klimaatcrisis en milieuvervuilingen zijn de uitdagingen van onze tijd, en daar zet Peter zich vol passie voor in. Peter werkt graag met jongeren en is oprichter van de Jongerenmilieuraad, voorzitter van de stichting Bos dat van zichzelf is en bedenker van Serendicity, de app om steden te vergroenen (in ontwikkeling). Ook is hij een van de organisatoren van het Symposium 50 jaar milieubeleid (2021), de Nationale Milieudag 2022 – Grenzen aan de groei – en de Nationale Milieudag 2023 over planeetrechtvaardigheid. Daarnaast is Peter een creatieveling met duizenden ideeën, liefhebber van het goede gesprek, netwerker, groot geschiedenis fan en dierenvriend met een groot hart voor de natuur.

Persoonlijk motto

Wie niet waagt, wie niet wint.