Nieuws

Blog: De SDGs en de donuteconomie

Door Redactie  op vrijdag 10 augustus 2018
Worldconnectors' stagiair Renske Buisman bespreekt hoe Kate Raworth's theorie over de donuteconomie en de SDGs zich tot elkaar verhouden. Is de donuteconomie een handige tool om de SDGs te bereiken of spreken de twee elkaar juist tegen? De theorie en...
Lees verder

Blog Hugo von Meijenfeldt – Lastige groene kerk? Nee, onze kinderen!

Door Redactie  op woensdag 8 augustus 2018
Als je wordt voorgeworpen dat je van de Groene Kerk bent, berg je dan maar. Niet als je bezig bent je kerkgenootschap te verduurzamen, wel als je de wereld wilt verbeteren. Dan regent het verwensingen: je bent een Zeloot die...
Lees verder

Verslag Viering Earth Charter Day

Door Redactie  op maandag 30 juli 2018
Bekijk hieronder de korte film van de viering van International Earth Charter Day, georganiseerd door onze vrienden van Earth Charter Nederland. Vrienden van Earth Charter Nederland, SBI, Inner Sense, Worldconnectors en speciale gasten kwamen bijeen op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Ruud...
Lees verder

Verslag Roundtable Voedsel 28 mei

Door Redactie  op donderdag 21 juni 2018
  Op 28 mei vond de tweede roundtable van Worldconnectors in 2018 plaats, rond het thema voedsel. Deze roundtable werd gehouden in Den Haag bij Instock, waar gebruik wordt gemaakt van de reststromen van supermarkten. Na het welkomstwoord door voorzitter Erik Thijs Wedershoven was er tijd...
Lees verder

Blog Nathalie Sanglier: “Benut vrouwelijk talent”

Door Redactie  op maandag 11 juni 2018
Een actueel maatschappelijk en politiek thema waar ik mij echt zorgen over maak, is de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen in de wereld en met name in de top van het bedrijfsleven en de politiek. Vorig jaar november werd bekend...
Lees verder

Blog Anne van Groningen: “De onzichtbare ingrediënten van de plasticsoep”

Door Redactie  op maandag 12 maart 2018
Microplastics: kleine stukjes plastics die je met het blote oog bijna niet kunt zien. Ze zitten in je tandpasta, make-up, schoonmaakmiddelen én in je verse stukje vis. Vaak onzichtbaar, maar niet ongevaarlijk. Alleen weten we nog maar heel weinig over...
Lees verder